fbpx

Reteta saptamanii: Pastrav cu dovlecel si vanata la gratar

?????????Săptămâna aceasta pregătim o masă ușoară și hrănitoare.

 

26 Iulie 2014

11:40

Păstrăv cu dovlecel și vânătă la grătar este recomandarea acestei săptămâni. Ne-am gândit la un fel gustos, rapid de preparat și cu multe beneficii pentru sănătatea noastră.

Păstrăvul fiind bogat în vitamine și minerale alungă durerile de cap, stresul și reumatismul. Dovleacul conține multă apă, fier, vitamine A, B, C și E, iar vinetele vitamina B5, B6, B3, cupru, dar și potasiu.
Ingrediente necesare pentru două porții:

  • 2 păstrăvi de dimensiuni medii
  • un dovleac
  • o vânătă
  • o lingură de unt
  • 1 lămâie
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 crenguţă de patrunjel
  • sare
  • piper alb

Preparare:

Spălați dovleacul și vânăta, le feliați și presărați sare pe fiecare felie. Le lăsați la aromatizat până a doua zi, sau câteva ore, în funcție de cât de repede aveți nevoie de ele.

Curăţaţi păstrăvii, ştergeţi-i cu un prosop curat, tăiați-i în două bucăți, îi condimentați pe fiecare și îi puneți pe grătar. Pentru a nu se prinde de grill, îi întoarceți pe fiecare parte. În funcție de intensitatea focului – jarului, carnea va gata în 15 – 20 de minute.

Aranjați vânăta și dovlecelul, feliat, pe grătar. Prepararea durează aproximativ 10 minute. Nu adăugați sare, eventual, dacă sunt prea sărați, lăsați să se scurgă sarea de pe ei, înainte de a-i găti.

Luați legumele și peștele de pe grătar, le asezați pe farfurii și adăugați unt pentru mai multă frăgezime. Curăţaţi usturoiul, îl puneți în presă și îl presărați peste carne,  sau preparați un mujdei. Spălaţi lămâia bine, o tăiaţi felii sau o stoarceți direct peste păstrăv. La sfârșit adăugați pătrunjelul. Poftă bună!

 

Monica Marton

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *