Reteta saptamanii: Sote de mazare cu marar si pui la cuptor
Azi gătim ceva gustos și bine condimentat.
12 Iulie 2014
18:30
În această săptămână, ne-am gândit să preparăm „Sote de mazăre cu mărar și pui la cuptor”. O masă hrănitoare, cu multe beneficii pentru sănătate.
Carnea de pui este ușoară, bogată în vitamina B 12, cupru, zinc, magneziu, dar și alte săruri minerale. Mărarul contribuie la bunăstarea noastră prin aportul de calciu, potasiu, vitamina A și C. Mazărea ne umple de energie, fixează calciul pe oase, și este perfectă în curele de slăbire.
- Un pui
- Un kilogram de mazăre boabe
- Un morcov
- Un pătrunjel
- O legătură de mărar
- Rozmarin – o crenguță
- O ceapă
- 2 linguri de ulei sau unt
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
Spălați, curătați puiul și legumele. Apoi, carnea se răsfață cu piper, sare, rozmarin, și se pune la cuptor preț de 50 de minute sau o oră, în funcție de gramajul acestuia, la o temperatură de 250 de grade.
Dacă nu tineți dieta, și vă place, puteți adăuga clasica smântână amestecată cu faină, pentru a lega boabele de mazăre. Când mazărea este gata, puneți și mărarul, tocat mărunt, pentru a da o savoare specială acestui fel de mâncare.
Poftă bună!
Monica Marton