fbpx

Reteta saptamanii: Sote de mazare cu marar si pui la cuptor

DSC00363Azi gătim ceva gustos și bine condimentat.

 

12 Iulie 2014

18:30

În această săptămână, ne-am gândit să preparăm „Sote de mazăre cu mărar și pui la cuptor”. O masă hrănitoare, cu multe beneficii pentru sănătate.

Carnea de pui este ușoară, bogată în vitamina B 12, cupru, zinc, magneziu, dar și alte săruri minerale. Mărarul contribuie la bunăstarea noastră prin aportul de calciu, potasiu, vitamina A și C. Mazărea ne umple de energie, fixează calciul pe oase, și este perfectă în curele de slăbire.

Ingrediente necesare pentru 4 porții:
  • Un pui
  • Un kilogram de mazăre boabe
  • Un morcov
  • Un pătrunjel
  • O legătură de mărar
  • Rozmarin – o crenguță
  • O ceapă
  • 2 linguri de ulei sau unt
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

Spălați, curătați puiul și legumele. Apoi, carnea se răsfață cu piper, sare, rozmarin, și se pune la cuptor preț de 50 de minute sau o oră, în funcție de gramajul acestuia, la o temperatură de 250 de grade.

Tocați ceapa și o puneți la călit, în ulei sau unt. Se rade, sau toacă, morcovul, pătrunjelul. Dați cu el în cratiță, alături de mazărea boabe, și acoperiți cu apă. Alintați totul cu sare, piper, și lăsați să fiarbă, până se evaporă apa.

Dacă nu tineți dieta, și vă place, puteți adăuga clasica smântână amestecată cu faină, pentru a lega boabele de mazăre. Când mazărea este gata, puneți și mărarul, tocat mărunt, pentru a da o savoare specială acestui fel de mâncare.
Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *