fbpx

Rețeta săptămânii: ștrudel cu pere

foto: Monica Marton

Ni se face poftă doar când citim titlul, dar să-i vedem și rețeta.

 

29 August 2020

10:00

Ingrediente necesare:
Pentru aluat:
 250 grame de făină
 100 ml apă
 2 grame de sare
 20 ml ulei
 1 ou
Pentru umplutură:
 50 grame unt
 4 linguri de zahăr
 1 kg de pere
 un vârf de cuțit de scorțișoară

Preparare:
Pentru aluat, puneţi făina într-un bol, adăugaţi oul, apa, uleiul şi sarea. Amestecaţi bine ingredientele până devin un aluat potrivit pe care îl lăsaţi la frigider până preparaţi umplutura.

Pentru umplutură, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi perele în cubuleţe. Puneţi untul într-o cratiţă, adăugaţi perele, zahărul şi le căliţi 2 minute. Adăugaţi scorţişoara şi opriţi focul.

Întindeţi foaia de aluat la dimensiunile de 30 de cm pe latură. Adăugaţi umplutura în mijloc. În stânga şi dreapta aveţi câte 10 cm de aluat pe care îl tăiaţi fâşii de câte 2 cm, spre mijlocul foii. Aceste fâşii le aduceţi peste umplutură ca şi o împletitură. Dacă vreţi să meargă totul rapid, puneţi umplutura peste foaie şi o rulaţi.

Puneţi ştrudelul în cuptor, într-o tavă de cozonac tapetată cu foaie de copt, pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Scoateţi tava din cuptor, o pudraţi cu zahăr şi aşteptaţi să se răcească pentru a tăia ştrudelul.

Poftă bună!

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *