fbpx

Rețetă specială de risotto cu bame, ciuperci și turmeric

risotto cu bameSpecial pentru voi, o rețetă deosebită! 

 

29 Mai 2016

13:51

Pentru a vă veni în ajutor, dar și pentru a vă ispiti cu ceva bun, v-am pregătit o nouă rețetă de risotto cu bame.

Ingrediente necesare pentru patru porţii:

  • un praz
  • o grămăjoară de leurdă
  • două linguri de ulei de măsline
  • 400 de grame de ciuperci
  • 500 de grame de bame
  • 300 de grame de orez
  • un pahar de 250 mililitri de vin alb demisec
  • un ardei iute
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • o jumătate de linguriţă de piper roşu
  • o jumătate de linguriţă de turmeric
  • un vârf de cuţit de cardamom
  • o linguriţă de sare

Preparare:

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele şi ciupercile în 2 – 3 bucăţi, în funcţie de mărime. Alegeţi orezul, îl spălaţi şi îl puneţi într-un bol cu apă. Spălaţi prazul şi leurda, ardeiul iute şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă prazul şi ardeiul iute, apoi tocaţi pătrunjelul şi leurda.

Puneţi uleiul în cratiţă, iar când s-a încins adăugaţi prazul şi căliţi-l puţin. Adăugaţi leurda, ardeiul iute şi le căliţi o jumătate de minut apoi adăugaţi orezul de pe care aţi scurs apa. Adăugaţi vinul, sarea şi amestecaţi.

Când s-a evaporat vinul, puneţi ciupercile şi mai adăugaţi o cană mare de apă fierbinte şi lăsaţi să fiarbă toate ingredientele la foc mic încă 10 minute, amestecând periodic. Adăugaţi bamele şi mai lăsaţi să fiarbă 10 minute. Dacă mai este cazul, mai adăugaţi apă.

Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piperul, turmericul, cardamomul, pătrunjelul şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome. Poftă bună!

 

Monica Marton

risotto cu bame

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *