fbpx

Rețeta tradiționalului ciolan afumat, răsfățat cu miere și dat la cuptor!

Sărbătorim românește cu bucate… alese!

 

03 Noiembrie 2017

14:37 

Fiind la început de decembrie, e de bun augur să ne gândim la ce vom mânca în ziua de Crăciun. Dat fiind că suntem în luna sărbătoririi Zilei Naționale, noi vă recomandăm să pregătiți un ciolan afumat, răsfățat cu miere și apoi dat la cuptor. Rețeta și ingredientele sunt:

Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • 800 de grame de carne de porc, ciolan afumat
  • 100 ml de miere
  • o linguriţă de boia de ardei iute
  • o linguriţă de ienibahar măcinat
  • o linguriţă de sare
  • o linguriţă de piper

 Preparare:

Amestecaţi mierea cu sarea, piperul, pudra de boia şi ienibaharul măcinat şi ungeţi ciolanul cu acest amestec, folosind o pensulă.

Puneţi ciolanul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru 2 ore, acoperit cu o foaie de copt. Dacă folosiţi un ciolan prefiert, îl lăsaţi să se perpelească doar o oră.

Sunteţi gata! Puteţi să il savuraţi cu o iahnie de fasole, legume gratinate sau ce vă îmbie. Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *