fbpx

Rețeta unei savuroase salate cu muşchi de vită în crustă de condimente

rețetă dePoftă de ceva bun, de să te lingi pe degete?

 

10 Aprilie 2016 

14:11

Evenimente Oradea are pentru tine o salată pe care nici marii amatori de carne nu o vor refuza, în care mușchiul de vită este gătit într-o crustă de condimente.

Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • 50 grame de salată iceberg
  • 50 grame de spanac
  • 50 grame de valeriană
  • 50 grame de salată radicchio – roşie (cicoare roşie)
  • 300 de grame de muşchi de vită
  • o lingură de unt
  • un fenicul mic
  • o portocală
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 5 frunze de salvie
  • 3 rămurele de tarhon verde
  • o linguriţă de seminţe de chimen
  • o linguriţă de boabe de coriandru
  • un ardei iute uscat
  • o jumătate de linguriţă de turmeric
  • 8 boabe de piper roşu
  • o linguriţă de sare grunjoasă
  • un praf de sare

Preparare:

Spălaţi frunzele de salată, portocala, lămâia, feniculul, salvia şi tarhonul. Frunzele de radicchio le puneţi într-un bol şi adăugaţi zeama de lămâie peste ele pentru a le lua din gustul uşor amar.

Pisaţi grosier, în mojar, coriandrul, chimenul, piperul şi ardeiul iute, apoi le amestecaţi cu turmericul. Tocaţi fideluţă tarhonul şi salvia.

Curăţaţi carnea de vită, o ştergeţi cu un şerveţel, o ungeţi cu unt, presăraţi peste ea condimentele anterior pisate, sarea grunjoasă, tarhonul, respectiv, salvia. Puneţi carnea de vită la cuptor pentru 40 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius. Când e gata o scoateţi, o lăsaţi să se odihnească 10 minute, apoi o tăiaţi cubuleţe.

Tocaţi fideluţă feniculul, rupeţi în bucăţi frunzele de salată iceberg, radicchio, spanac, valeriană şi le aşezaţi într-un bol, adăugaţi muşchiul de vită, un praf de sare şi stoarceţi, peste salată, zeama de la portocală. E gata, poftă bună! 

 

 

Monica Marton

rețetă de

No Responses

Leave a Reply to Popa Mariana Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *