Rețeta unei savuroase salate cu muşchi de vită în crustă de condimente
Poftă de ceva bun, de să te lingi pe degete?
10 Aprilie 2016
14:11
Evenimente Oradea are pentru tine o salată pe care nici marii amatori de carne nu o vor refuza, în care mușchiul de vită este gătit într-o crustă de condimente.
Ingrediente necesare pentru două porţii:
- 50 grame de salată iceberg
- 50 grame de spanac
- 50 grame de valeriană
- 50 grame de salată radicchio – roşie (cicoare roşie)
- 300 de grame de muşchi de vită
- o lingură de unt
- un fenicul mic
- o portocală
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 5 frunze de salvie
- 3 rămurele de tarhon verde
- o linguriţă de seminţe de chimen
- o linguriţă de boabe de coriandru
- un ardei iute uscat
- o jumătate de linguriţă de turmeric
- 8 boabe de piper roşu
- o linguriţă de sare grunjoasă
- un praf de sare
Preparare:
Spălaţi frunzele de salată, portocala, lămâia, feniculul, salvia şi tarhonul. Frunzele de radicchio le puneţi într-un bol şi adăugaţi zeama de lămâie peste ele pentru a le lua din gustul uşor amar.
Pisaţi grosier, în mojar, coriandrul, chimenul, piperul şi ardeiul iute, apoi le amestecaţi cu turmericul. Tocaţi fideluţă tarhonul şi salvia.
Curăţaţi carnea de vită, o ştergeţi cu un şerveţel, o ungeţi cu unt, presăraţi peste ea condimentele anterior pisate, sarea grunjoasă, tarhonul, respectiv, salvia. Puneţi carnea de vită la cuptor pentru 40 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius. Când e gata o scoateţi, o lăsaţi să se odihnească 10 minute, apoi o tăiaţi cubuleţe.
Tocaţi fideluţă feniculul, rupeţi în bucăţi frunzele de salată iceberg, radicchio, spanac, valeriană şi le aşezaţi într-un bol, adăugaţi muşchiul de vită, un praf de sare şi stoarceţi, peste salată, zeama de la portocală. E gata, poftă bună!
Monica Marton