fbpx

Risipa de mâncare, în tendințe și în acest an!

sursa foto: tuck-shop.com.au

sursa foto: tuck-shop.com.au

În timp ce unii mor de foame, alții risipesc.

 

02 Ianuarie 2016

17:45

În Uniunea Europeană, 100 de milioane de tone de mâncare sunt risipite în fiecare an și o treime din mâncarea produsă pentru consum se pierde sau se aruncă. Dacă nu luăm atitudine, în 5 ani cantitatea ar putea depăși 120 de milioane de tone.

Fiecare dintre noi poate ajuta la schimbarea acestui lucru. Trebuie doar să renunțăm la unele obiceiuri și să fim mai atenți la ce și de unde consumăm.

Modalități de a reduce risipa de mâncare:

  • „Cumperi 2 primești 3”. În majoritatea cazurilor cel de-al treilea produs se strică. Când faci cumpărăturile, fii atent la ce cantitate ai nevoie
  • Acordă atenție informațiilor de pe ambalaj, neînțelegerea termenilor „data expirării” și „a se utiliza de către” conduc la foarte multă mâncare aruncată
  • Dacă mergeți la un restaurant, verificați gramajul porțiilor. Mâncarea care rămâne în farfurie ajunge în tomberon
  • Folosiți mijloace adecvate de depozitare a mâncării
  • Conștientizați că inclusiv de sărbători sau aniversări, tot cu o gură mâncați nu cu zece. Pregătirile în exces vă sărăcesc portofelele

Într-o lume în care resursele naturale sunt limitate, pierderile de mâncare nu ar trebui să fie uitate, cu atât mai mult cu cât sunt oameni în jurul nostru care nu au ce pune pe masă.

 

Bogdan Balota

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *