fbpx

Să gătim: mazăre cu piept de curcan în turmeric

foto: Monica Marton

O nouă rețetă simplă, dar gustoasă pentru fiecare dintre noi.

 

20 Iunie 2020

11:45

Vrem să vă provocăm cu o rețetă foarte simplă, dar extrem de gustoasă! Mâncare de mazăre cu piept de curcan în turmeric. Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • 800 de grame de boabe de mazăre
  • 400 de grame de piept de curcan
  • o felie de ardei gras roșu
  • 3 linguri de ulei
  • 30 de grame de unt
  • 2 cepe mici
  • o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel
  • o linguriţă de piper alb măcinat
  • o linguriţă de turmeric – curcuma
  • sare

Preparare:
Spălați și curățați legumele.

Într-o cratiță, puneți uleiul la încins, apoi adăugați o ceapă, tocată mărunt. Adăugați și feliuța de ardei roșu, tocată mărunt. Când ceapa e rumenă, adăugați boabele de mazăre, sare și puneți apă peste ele cât să le acopere; le lăsați să fiarbă aproximativ 20 de minute. Puneți într-o tigaie o ceapă la călit în unt, adăugați turmericul și puneți pieptul de pui tăiat cuburi. Îl lăsați la foc, câte 5 minute pe fiecare parte, adăugați sare, piperul alb și îl scoateți din tigaie.

Când mazărea este gata, o puneți în farfurii și adăugați pieptul de pui. Presărați frunze de pătrunjel tocat. Savuraţi!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *