Să gătim: mazăre cu piept de curcan în turmeric
O nouă rețetă simplă, dar gustoasă pentru fiecare dintre noi.
20 Iunie 2020
11:45
Vrem să vă provocăm cu o rețetă foarte simplă, dar extrem de gustoasă! Mâncare de mazăre cu piept de curcan în turmeric. Ingrediente necesare pentru două porţii:
- 800 de grame de boabe de mazăre
- 400 de grame de piept de curcan
- o felie de ardei gras roșu
- 3 linguri de ulei
- 30 de grame de unt
- 2 cepe mici
- o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel
- o linguriţă de piper alb măcinat
- o linguriţă de turmeric – curcuma
- sare
Preparare:
Spălați și curățați legumele.
Într-o cratiță, puneți uleiul la încins, apoi adăugați o ceapă, tocată mărunt. Adăugați și feliuța de ardei roșu, tocată mărunt. Când ceapa e rumenă, adăugați boabele de mazăre, sare și puneți apă peste ele cât să le acopere; le lăsați să fiarbă aproximativ 20 de minute. Puneți într-o tigaie o ceapă la călit în unt, adăugați turmericul și puneți pieptul de pui tăiat cuburi. Îl lăsați la foc, câte 5 minute pe fiecare parte, adăugați sare, piperul alb și îl scoateți din tigaie.
Când mazărea este gata, o puneți în farfurii și adăugați pieptul de pui. Presărați frunze de pătrunjel tocat. Savuraţi!
Monica Marton