Sănătoase și gustoase, flori de dovlecel pane. Rețeta

rețetă, cum se preparăO masă inedită. 

 

16 Iulie 2017

14:31

Dacă vreți să pregătiți, pentru voi, familie ori oaspeți, ceva deosebit, noi vă recomandăm să încercaț flori de dovlecel pane. Sigur vor fi de efect și nu sunt greu de pregătit.

Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • 20 de flori de dovlecel
  • un ou
  • un căţel de usturoi
  • 80 ml de bere
  • 60 de grame de făină
  • un vârf de cuţit de piper
  • un vârf de cuţit de sare
  • o cană de ulei

Preparare:

Spălaţi cu grijă florile de dovlecel pentru a nu le deteriora; le verificaţi şi inflorescenţa pentru a îndepărta gâzuliţele care se ascund în coloraţii clopoţei.

Curăţaţi usturoiul şi îl daţi prin presă. Amestecaţi într-un bol oul cu sarea, adăugaţi berea, făina, în ploaie, usturoiul şi piperul, amestecând toate ingredientele.

Puneţi uleiul la încins, în cratiţă. Când acesta este pregătit, adăugaţi, la rumenit, floricelele de dovlecel, după ce le-aţi dat prin paneul anterior preparat. Firavele floricele nu necesită decât câteva zeci de secunde de rumeneală, pe fiecare parte, apoi, se scot şi se pun pe un şerveţel pentru a se scurge tot uleiul de pe ele.

E un aperitiv care se serveşte fierbinte dar poate fi şi o ronţăială delicioasă. Poftă bună!

 

Monica Marton

rețetă, cum se prepară