fbpx

Sarea de baie. Relaxare si exaltare

sare de baieTe simţi stresat, obosit sau epuizat, atât fizic cât şi psihic? Simţi că astenia e mai puternică sau că stările de depresie sunt mult mai lungi şi mai dese?

 

08 Martie 2014

10:45

Atunci îți recomandăm sarea de baie, un produs natural care induce o stare de calm şi relaxare, extrem de benefică pielii.

Băile cu sare au un efect purificator asupra organismului determinând o intensă alimentare a pielii cu sânge, favorizând în aceleaşi timp metabolismul. Pentru buna funcţionare avem nevoie de minerale. Aceste minerale de obicei ajung în organismul nostru prin alimentaţie. Băile cu sare ajută la o absorbţia acestor minerale prin piele. În plus, uleiurile volatile care intră în compoziţia sării de baie au efect de aromoterapie, ajutând la relaxarea şi revigorarea organismului.

Datorită sărurilor şi uleiurilor esenţiale, sarea de baie curață extraordinar de bine pielea, îndepărtând microbii, celulele moarte, transpiraţia şi toxinele, hidratează pielea uscată şi o face mai catifelată, mai suplă.

Foarte important este timpul petrecut în cadă, care trebuie să fie de cel puţin 20 de minute, pentru a permite esenţelor să-şi facă efectul, efect care diferă de la o aromă la alta:

  • lămâia ajută la concentrare
  • salvia este relaxantă, euforică şi afrodisiacă
  • lavanda eliberează căile respiratorii şi alungă insomniile
  • menta calmează digestia şi durerile de cap, echilibrează starea emoţională
  • mandarina redă buna-dispoziţie
  • rozmarinul revigorează
  • trandafirul are efect calmant şi antidepresiv

Sarea de baie vine în diverse culori, arome, şi varietăţi, de la cea fină la cea mare. Poţi să alegi variate tipuri, folosește-le ca atare sau împreună, pentru a crea textura şi aroma preferată.

 

Luminița Hîrca