fbpx

Smântână din nuci caju. 100% naturală. Vegan. De post

smantană vegetală, vegan, rețetă, de postE atât de bună, de gustoasă, de sănătoasă! Trebuie să o încercați, și numai de gust!

 

12 Septembrie 2020

17:15

Lumea e în continuă mișcare și nu puțini sunt cei care simt să mănânce tot mai simplu, cu mai puține produse din origine animală.

Dar totuși, fiecare știe că o ciorbiță fără smântână nu e ciorbiță! E greu să alegi, între a mânca ceva ce îți place și a renunța la anumite ingrediente.

Salvarea, dacă o putem numi așa, vine din nou dezvoltata bucătărie vegană care mai ne propune înlocuirea smântânii de vacă cu cea din nuci caju.

Cum e posibil să faci smântână din nuci? Simplu, rapid, delicios și gustos!

Aveți nevoie de (pentru o ciorbiță de 3 – 4 litri să zicem)

  • un pumn și jumătate de caju
  • sare
  • piper
  • puțin usturoi (dacă doriți)
  • apă
  • blender, mixer (robot de bucătărie)

Întâi de toate, dacă vă gândiți să faceți smântâna din caju, vă recomandăm să folosiți ori apă plată ori să puneți apă de la robinet într-un recipient pentru a ieși clorul din ea (cel puțin de pe o zi pe alta).

Acum că știți cu ce fel de apă gătiți, aveți două opțiuni

  • varianta 1: a oamenilor care știu ce vor de la viață  puneți de cu seară pumnul de caju în apa la temperatura camerei, într-un bol, cu sare și piper, și lăsați peste noapte la înmuiat
  • varianta 2: cea a flămânzilor, leneșilor, uitucilor și pofticioșilor  puneți apă la fiert, împreună cu sarea, lăsați să fiarbă. Când clocotește puneți caju în apă, opriți focul, acoperiți cu un capac și lăsați cajuul să se înmoaie măcar un ceas

Prepararea efectivă

Spălați cajuul bine de apa în care a stat la înmuiat, apoi îl „trosniți” în blender sau în vasul blenderului vertical, al mixerului. Depinde de tipul aparatului de bucătărie pe care îl aveți. Noi folosim blender vertical. Adăugați caju în vasul aparatului, împreună cu un praf bun de sare, ca rezultatul să aibă gust, apoi piper. Neaparat și puțină apă pentru a se putea mixa. În funcție de câtă apă ați pus, mai puteți adăuga pe măsură ce se procesează, iar dacă doriți aruncați și un pic de usturoi (un mic cățel mic 🐶🧄).

Mixați totul până se transformă într-o frumoasă și cremoasă pastă similară cu smântâna de origine animală. Nu va fi albă ca laptele, dar va fi foarte hrănitoare, gustoasă și sățioasă.

Un pas ❗️ important ❗️ este adăugarea smântânii în preparat, mai ales dacă vorbim de o supă sau ciorbă. Ca să nu se „brânzească”  luați din supa caldă ori rece un polonic de lichid și turnați peste smântâna noastră. Amestecați ușor pentru a se omogeniza. Și mai adăugați până smântâna din caju va deveni lichidă bine, ca apoi să o turnați, ușor ușor, în preparatul care o aștepta cu atâta dragoste. Răbdarea e cuvântul cheie

Pe lângă că, veți vedea, va ieși totul foarte bun, vă veți bucura și de beneficiile minunate ale nucilor caju despre care vă invităm să citiți mai multe aici. Poftă bună

 

Ioana Mădălina Ștefănică