fbpx

Sparanghelul, hrana zeilor cu proprietăți revitalizante pentru organism!

sparanghelul, beneficii, sănătate

sursa: medicalnewstoday.com

Să nu uităm de sparanghel

 

18 Februarie 2017

12:15

Deși poate sparanghelul nu este întotdeauna un aliment pe care îl avem în bucătăria noastră, ar trebui să-i găsim un loc în masa de zi cu zi, deoarece are numeroase beneficii de care să ne bucurăm. Bun pentru inimă, bogat în calciu, magneziu și fier, dar și în antioxidanți.

Aici sunt câteva motive pentru care ar trebui să nu-l mai ignorăm:

  • Detoxifică sistemul digestiv grație cantității ridicate de postasiu și fibre
  • Recomandat gravidelor datorită nivelului mare de acid folic benefic fătului
  • Bogat în complexul de vitamine B și în vitamina K, care promovează sănătatea osoasă și ameliorează daunele asupra sistemului neuronal, prevenind Alzheimer
  • Este o sursă de inulină care ajută la transportarea eficientă a glucozei în sânge, stabilizează nivelul de zahăr în sânge și scade riscul de diabet de tip 2
  • Este un diuretic natural datorită conținutului de asparagină, previne reținerea de apa în organism
  • Adjuvant în probleme sexuale feminine și masculine
  • Are proprietăți anticancerigene

 

Agneta Jakab