fbpx

Tenul deshidratat nu este un tip de ten!

TEN USCAT 4

Dac─â ├«n dic╚Ťionarul limbii rom├óne cuv├óntul deshidratat ├«nseamn─â uscat,┬á ├«n cosmetic─â tenul uscat nu este sinonimul tenului deshidratat.

 

07 Decembrie 2013

09:15

Tenul deshidratat nu este un tip de ten, orice tip de ten poate fi deshidratat, ├«n general din cauza unei alimenta╚Ťii dezechilibrate, a lipsei de mi╚Öcare ╚Öi mai ales consumului sc─âzut de ap─â. ├Än multe cazuri deshidratarea tenului este un efect al medicamentelor, al afec╚Ťiunilor cutanate (exemplu: eczemele, dermatitele), al agres─ârii pielii cu scruburi (prea des sau nepotrivite tipului de ten) sau proceduri cosmetice.

Tenul deshidratat este ╚Öters, lipsit de vitalitate, br─âzdat de riduri fine ╚Öi f─âr─â elasticitate, simptome ce se pot accentua ├«n anumite condi╚Ťii.

Iată câteva sfaturi utile pentru a preveni deshidratarea:

  • Uit─â de s─âpun ╚Öi folose╚Öte un gel de cur─â╚Ťare potrivit, care te va ajuta s─â-╚Ťi ├«mprosp─âtezi pielea f─âr─â a o lipsi de pelicula natural─â de protec╚Ťie.
  • Acord─â aten╚Ťie sporit─â tenului ├«n lunile mai reci. ├Än timpul iernii este mai dificil s─â-╚Ťi p─âstrezi hidratarea din cauza ├«nc─âlzirii centralizate, de aceea sunt necesare de mai multe produse speciale de ├«ngrijire a tenului. Folose╚Öte un ulei pentru c─â de multe ori, ├«n aerul uscat, produc╚Ťia obi╚Önuit─â de ulei nu este suficient─â pentru a men╚Ťine hidratarea, uleiul din nuc─â de cocos, cel de m─âce╚Öe ╚Öi uleiul de jojoba sunt cele mai eficiente ├«n acest caz.
  • Aplic─â seara o crem─â hidratant─â mai bogat─â, iar diminea╚Ťa o crema hidratant─â mai u╚Öoar─â, care s─â te protejeze chipul ╚Öi de efectul razelor solare. Cea mai sensibil─â zon─â, predispus─â deshidrat─ârii este cea de sub ochi.
  • Tenul nu e singurul care apreciaz─â hidratarea, aceea╚Öi importan╚Ť─â trebuie s─â o acorzi ╚Öi corpului t─âu.

M─â┼čtile f─âcute ├«n cas─â sunt benefice tenului uscat iat─â c├óteva exemple: masc─â cu miere, banane, c─âp┼čune, albu┼č de ou, unt, nuc─â de cocos sau ov─âz.

├Änainte de a aplica o masc─â trebuie s─â-┼úi cure┼úi bine tenul ┼či g├ótul. Masca se ┼úine pe fa┼ú─â ┼či pe g├ót, evit├ónd zona ochilor, circa 30 de minute ┼či se ├«ndep─ârteaz─â cu ap─â c─âldu┼ú─â.

 

Lumini╚Ťa H├«rca