fbpx

Tenul deshidratat nu este un tip de ten!

TEN USCAT 4

Dacă în dicționarul limbii române cuvântul deshidratat înseamnă uscat,  în cosmetică tenul uscat nu este sinonimul tenului deshidratat.

 

07 Decembrie 2013

09:15

Tenul deshidratat nu este un tip de ten, orice tip de ten poate fi deshidratat, în general din cauza unei alimentații dezechilibrate, a lipsei de mișcare și mai ales consumului scăzut de apă. În multe cazuri deshidratarea tenului este un efect al medicamentelor, al afecțiunilor cutanate (exemplu: eczemele, dermatitele), al agresării pielii cu scruburi (prea des sau nepotrivite tipului de ten) sau proceduri cosmetice.

Tenul deshidratat este șters, lipsit de vitalitate, brăzdat de riduri fine și fără elasticitate, simptome ce se pot accentua în anumite condiții.

Iată câteva sfaturi utile pentru a preveni deshidratarea:

  • Uită de săpun și folosește un gel de curățare potrivit, care te va ajuta să-ți împrospătezi pielea fără a o lipsi de pelicula naturală de protecție.
  • Acordă atenție sporită tenului în lunile mai reci. În timpul iernii este mai dificil să-ți păstrezi hidratarea din cauza încălzirii centralizate, de aceea sunt necesare de mai multe produse speciale de îngrijire a tenului. Folosește un ulei pentru că de multe ori, în aerul uscat, producția obișnuită de ulei nu este suficientă pentru a menține hidratarea, uleiul din nucă de cocos, cel de măceșe și uleiul de jojoba sunt cele mai eficiente în acest caz.
  • Aplică seara o cremă hidratantă mai bogată, iar dimineața o crema hidratantă mai ușoară, care să te protejeze chipul și de efectul razelor solare. Cea mai sensibilă zonă, predispusă deshidratării este cea de sub ochi.
  • Tenul nu e singurul care apreciază hidratarea, aceeași importanță trebuie să o acorzi și corpului tău.

Măştile făcute în casă sunt benefice tenului uscat iată câteva exemple: mască cu miere, banane, căpşune, albuş de ou, unt, nucă de cocos sau ovăz.

Înainte de a aplica o mască trebuie să-ţi cureţi bine tenul şi gâtul. Masca se ţine pe faţă şi pe gât, evitând zona ochilor, circa 30 de minute şi se îndepărtează cu apă călduţă.

 

Luminița Hîrca