fbpx

Tradiționala rețetă de preparare a cărnii de miel la cuptor și cușcuș

rețetă, carne de miel, cum se preparăO idee bună chiar și pentru pretențioși. 

 

16 Aprilie 2017

16:49

Nu știm cum și ce ați preparat voi din carnea de miel, ori dacă vă place, însă noi am gătit o delicioasă pulpă de miel alături de cușcuș.

Mai jos e rețeta pentru patru porții:

  • o pulpă de miel
  • 1 litru de vin roșu demisec
  • 600 ml apă
  • 200 grame de cușcuș
  • un praz mare
  • o jumătate de apio
  • un gogoșar
  • un ardei iute
  • 10 prune uscate, fără sâmburi
  • o lingură de stafide
  • o jumătate de legătură de frunze de leuștean
  • o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel
  • 3 bucăți de usturoi verde, cu codițe
  • 4 rămurele de rozmarin proaspăt
  • o linguriță de semințe de fenicul
  • o jumătate de linguriță de boia dulce
  • o jumătate de linguriță de cardamon măcinat
  • o jumătate de linguriță de cuișoare măcinate
  • o jumătate de linguriță de boabe măcinate de coriandru
  • o jumătate de linguriță de turmeric
  • o jumătate de linguriță de ghimbir
  • un sfert de linguriță de chimen măcinat
  • o jumătate de linguriță de piper negru
  • o linguriță de piper rosu
  • lingură rasă de sare.

 Preparare:

Spălaţi pulpa de miel, o curățați de grăsimea nedorită și o puneți la marinat în vin, la frigider, pentru 24 de ore. Marinata o preparați din vinul roșu demise, 400 ml apă, o jumătate de linguriță de piper negru și 4 rămurele de rozmarin.

După cele 24 de ore de marinare, spălați și tocați prazul, apio, gogoșarul, ardeiul iute, usturoiul verde, frunzele de leuștean și de pătrunjel.

Puneți în cratița pentru gătit, pregătită pentru a fi pusă în cuptor, prazul, apio, gogoșarul, ardeiul iute, prunele uscate, stafidele și așezați pulpa de miel peste ele, apoi presărați condimentele, adică o linguriță de semințe de fenicul, o jumătate de linguriță de boia dulce, o jumătate de linguriță de cardamon măcinat, o jumătate de linguriță de cuișoare măcinate, o jumătate de linguriță de boabe măcinate de coriandru, o jumătate de linguriță de turmeric, o jumătate de linguriță de ghimbir, un sfert de linguriță de chimen măcinat, o linguriță de piper rosu, lingură rasă de sare. Puneți 200 ml de apă peste compoziție și presărați leușteanul și pătrunjelul și acoperiți cratița pe care o puneți la cuptor, la 180 de grade pentru 2 ore și jumătate.

Când mielul este copt, fierbeți cușcușul conform instrucțiunilor aflate pe ambalaj și îl serviți alături de pulpa de miel. Poftă bună! Paşte liniştit, alături de cei dragi! 

 

Monica Marton

rețetă, carne de miel, cum se prepară