fbpx

Uleiul de Argan, aurul verde al desertului

ulei arganUlei de argan una din cele mai mari revelații ale domeniul cosmetic.

 

08 Iunie 2013

12:40

Miraculosul ulei de argan este un „must have” al îngrijirii tenului si îngrijirii personale. Dacă ești în căutarea unui produs de beauty atunci ai nevoie de uleiul de aragan. Fie că-l folosești ca atare, fie ca și component de bază în unele produse de îngrijire, uleiul de aragan iți va oferi ceeea ce îți dorești: strălucire, tinerețe, frumusețe.

Argan sau Aragan este numele unui arbore endemic din Maroc și al uleiului produs de acesta. Arborele de argan se găsește în principal în Sud – Vestul țării între Agadir, Essaouira și Taroudant. Fructele arborelui și uleiul produs din semințele acestora sunt utilizate pe scară largă în bucătăria tradițională din această regiune, dar și în compoziția multor produse cosmetice grație concentrației mari de vitamina E și antioxidanți, fiind considerat „aurul verde” al Marocului.

arbore copac de argan

Beneficiile uleiului de argan în cosmetică, ale lichidului de aur după cum îl denumesc esteticienii, sunt legate de efectele pozitive pe care le are în tratarea pielii uscate, eczemelor, ridurilor, unghiilor și a părului.

beneficii ulei de argan

 

Această comoară verde se adresează oricărui tip de ten, datorită concentrației foarte mari de vitamina E și acizi grași nesaturați. Este utilizat în componența cremelor de noapte, având un puternic efect regenerator și de prevenire a îmbătrânirii precoce a tenului. Combate apariția ridurilor datorită caracteristicilor antioxidante, stimulează oxigenarea la nivel intracelular ajutând pielea să-și recapete elasticitatea, strălucirea și finețea.

piele frumoasa

Uleiul de argan este un ingredient nelipsit din produsele de masaj sau din loțiunile de corp. Este apreciat ca un bun tonifiant al pielii intervenind astfel în combaterea celulitei, estomparea și tratarea vergeturilor, hidratarea pielii uscate și îmbătrânite.

Cum mâna oricărei femei este și cartea ei de vizită,  uleiul de argan este remediul ideal pentru îngrijirea și catifelarea mâinilor, dar și un ajutor de nădejde în tratarea unghiilor casante, fragile și a cuticulelor.

Nu în ultimul rând vom găsi acest ingredient în produsele de curățare și întreținere a scalpului și a părului. Uleiul de aragan hrănește și revitalizează pielea capului, conferă strălucire părului, fiind un remediu eficient în tratarea mătreții și căderii părului.

frumusete corporala ulei argan

Dante Aligheri spunea că „Frumusețea trezește sufletul la viață”. Acum că ai aflat secretele uleiului de argan nu-ți rămâne decât să readuci zeița din tine la viață. Indiferent de problemele cu care te confrunți aurul verde al Marocului te va ajuta să te simți și să fii mai frumoasă!

Luminița Hîrca