fbpx

Un corp de invidiat cu un pic de păstârnac

sursa foto: naturalhealthspaandwellness.com

sursa foto: naturalhealthspaandwellness.com

Alegerile alimentare fac, adesea, diferenţa între un organism sănătos şi unul bolnav, dar tentaţia deserturilor este de multe ori prea mare.

 

03 Ianuarie 2015

12:50

Păstârnacul împacă cu succes gustul dulce cu silueta. Efectele nutritive ale acestei legume sunt valorificate în supe alături de alte rădăcinoase sau odată cu prepararea ceaiurilor din seminţe.

Dulceagul păstârnac oferă numeroase avantaje celor care îl aleg în farfurie. El combate:

  • bolile de rinichi
  • constipaţia
  • anorexia
  • colesterolul
  • anemia
  • durerile gastrice
  • enterocolitele spastice
  • insomniile minore
  • disuria
  • reumatismul
  • febra
  • colicii renali
  • dereglările endocrine

Proprietăți:

  • diuretic
  • antioxidant
  • sursă importantă de vitamine
  • susţine sistemul imunitar
  • conţine potasiu, cupru, seleniu, zinc
  • ajută la digestie
  • tonic cardiac
  • curăţă ficatul
  • ajută la regenerarea celulelor din organism

 

Gabriela Zaica