fbpx

Un preparat deosebit: foietaj umplut cu urzici

rețetă, ingrediente, cum se faceDin minunățiile naturii! 

 

22 Aprilie 2018

14:45 

Acum că natura a revenit la viață, că frigul s-a mai dus și putem ieși la cules de verdețuri, vă ispitim și vă provocăm să faceți un foietaj umplut cu urzici.

Pe lângă că sunt foarte sănătoase, urzicile sunt și bune la gust dacă le știm găti. Iată ce ingrediente aveți nevoie:

  • 500 grame de aluat foietaj împărţit în două foi
  • 600 grame de urzici
  • un praz
  • o ceapă verde
  • două fire de usturoi verde
  • 300 grame de brânză
  • 3 ouă
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • jumătate de legătură de mărar
  • jumătate de legătură de pătrunjel
  • un vârf de cuţit de nucşoară
  • 10 boabe de piper roşu
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Spălaţi urzicile, prazul, ceapa verde, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul. Vă recomand să vă purtaţi cu mănuşi, cu urzicile. Puneţi apă cu sare la fiert într-o oală şi opăriţi urzicile pe care le puneţi apoi să se scurgă de apă.

Tocaţi prazul, ceapa verde, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul, apoi mărunţiţi şi urzicile. Turnaţi uleiul într-o cratiţă, iar când este încins adăugaţi prazul, ceapa verde, usturoiul pe care le căliţi câteva minute. Când sunt călite, adăugaţi urzicile şi le lăsaţi 3 minute pe foc.

Amestecaţi ouăle cu brânza până devin o pastă cremoasă, apoi le amestecaţi cu compoziţia luată de pe foc şi cu nucşoara, piperul, sarea, mărarul şi pătrunjelul tocat.

Aşezaţi o foaie din aluatul foietaj în tava stropită cu ulei, îl puneţi 10 minute la copt, în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. O scoateţi după 10 minute, puneţi compoziţia peste ea având grijă să o întindeţi bine peste toata foaia şi puneţi cea de a doua foaie de aluat foietaj deasupra umpluturii.

Daţi tava la cuptor pentru 25 de minute, la 200 de grade. Poftă bună!

 

Monica Marton

rețetă, ingrediente, cum se face

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *