fbpx

Uniformele. Pro sau contra?

uniforme sursa foto cutaboveuniforms dot comMult discutatele uniforme sunt sau nu o alternativă în zilele noastre?!

 

16 Martie 2014

15:10

 

De la a doua jumătate a secolului al XX lea tinerii joacă un rol important în viața socială. Principala lor preocupare se presupune a fi pregătirea cât mai bine pentru viață profesională. Încă din cele mai vechi timpuri oamenii erau deosebiți între ei prin uniforme, personalul de la casele boierești avea o anumită ținută pe care o purtau cu sfințenie și în fiecare zi.

ItalySwissGuard

Atunci când ne gândim la uniformă haideți să o facem nu în mod tradițional, deoarece un costum este de fapt o uniformă. Spre exemplu a merge îmbrăcați la muncă purtând pantaloni de culoare închisă și o cămașă de culoare deschisă este tot o uniformă prin faptul că hainele noastre respectă un cod impus de angajator.

În ziua de azi uniformele sunt cerute de unitățile de învățământ dar și de unele categorii profesionale (bancheri, avocați, doctori, mecanici, polițiști… ).

uniforme barbati femei

De fapt uniforma este formată din cel puțin 2 componente: ori sacou și cămașa/tricou cu niște culori impuse de unitatea în care suntem încadrați ori un costum bussines impus de job.

poza2

Culorile acestor uniforme trebuie să fie negru, gri, bleumarin sau orice derivate ale acestora.

poza3

O uniformă stabilită de către locul de muncă este foarte benefică deoarece văzându-ne în aceea uniformă ne va da un impuls și o siguranță a locului de muncă. Am pregătit și un mic chestionar căruia vă rugăm să răspundeți. Indiferent de răspuns acesta va fi înregistrat ca și anonim. Vă mulțumim.

Răzvan Achim

[polldaddy poll=7883393]