fbpx

10 condimente care nu trebuie să lipsească din bucătărie

sursa: Pinterest

Mirodeniile – dau gust mâncării şi sunt benefice organismului.

 

15 Iulie 2017

12:15

De fiecare dată când încercăm o nouă dietă ne lovim de faptul că reţetele recomandate sunt lipsite de gust. Pentru a scăpa de această „problemă” ne putem folosi de condimente şi de ierburile aromatice care, pe lângă faptul că dau aromă preparatelor, nu adaugă calorii suplimentare acestora.

Iată câteva condimente care nu trebuie să lipsească din bucătăria dumneavoastră şi beneficiile lor:

  1. Anasonul stelat – dă un gust dulceag preparatelor şi are efecte bune pentru durerile de stomac. Este o sursă bună de calciu şi fier şi poate fi un tratament bun în cazul răcelilor.
  2. Scorţişoara – este perfectă în plăcinta cu mere, în vinul fiert şi pe orezul cu lapte. Unele studii o recomandă ca fiind un bun ajutor în reducerea glicemiei pentru suferinzii de diabet şi în reducerea nivelului colesterolului. Mai multe detalii despre scorţişoară găsiţi dând click aici.
  3. Chimionul – şi acest condiment, la fel ca scorţişoara, ajută în reducerea nivelului glicemiei în cazul diabeticilor. Are, însă, şi efecte benefice în lupta cu infecţiile şi poate preveni ulcerul. Este o sursă de calciu, fier şi magneziu, citiți mai multe aici
  4. Nucşoara – regăsită adesea în reţetele pentru prăjituri, nucşoara este un remediu bun pentru problemele de stomac, un puternic aliat pentru lupta împotriva bacteriilor şi fungilor. Are proprietăţi antiinflamatorii, aşa că ajută şi în vindecarea rănilor uşoare dacă este aplicată direct pe piele.
  5. Lavanda – este una dintre plantele care ne ajută să ne relaxăm. Ceaiul din lavandă este recomandat pentru cei care suferă de insomnii. Pe lângă asta, lavanda poate fi folosită şi în combinaţii de condimente pentru a preveni problemele de stomac.
  6. Menta –  este potrivită pentru tratarea multor afectiuni, dar mai ales sindromul de colon iritabil. Menta funcţionează ca un analgezic pentru calmarea durerilor la nivel abdominal provocate de aceast sindrom. Mai multe detalii despre mentă găsiţi dând click aici.
  7. Oregano – este o plantă cu proprietăţi antibacteriene şi antifungice care are efect în lupta împotriva infecţiilor şi a unor boli digestive. Mai multe detalii despre oregano găsiţi dând click aici.
  8. Rozmarinul – acidul rozmarinic pe care îl conţine este un puternic antioxidant ceea ce face din rozmarin un remediu pentru inflamaţii. Acelaşi acid stimulează producerea de acetilcolină care ajută memoria şi capacitatea de asimilare a informaţiilor. Mai multe detalii despre rozmarin găsiţi dând click aici.
  9. Şofranul – pentru depresiile moderate, şofranul, considerat cel mai scump condiment din lume, face minuni. De asemena poate fi folosit pentru a calma tusea şi crizele de astm.
  10. Cimbrul  este una dintre ierburile aromatice care poate fi plantată chiar şi pe balcon, în jardiniere. Este o sursă bună de antioxidanţi, care previn distrugerea celulelor şi inflamaţiile. Mai multe detalii despre cimbru găsiţi dând click aici.

Cu un simplu click aici puteți descoperi 14 plante aromatice pentru mâncăruri gustoase, iar aici plante aromatice care îți aduc buna dispoziție.

Paula Dreve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *