fbpx

Alergiile provocate de bijuterii

Shot5_019Alergiile la metal sunt unele dintre cele mai întâlnite alergii care se manifestă la nivelul epidermei.

 

26 Iulie 2013

18:16

Metalele la care se manifestă de obicei alergie sunt nichelul, cobaltul şi cromul. Simptomele unei astfel de alergii includ iritaţii ale pielii, care se pot transforma în băşici sau chiar răni.

Cea mai întâlnită modalitate de a face o alergie la metal este contactul cu bijuteriile. Reacţia apare indiferent dacă contactul dintre obiect şi piele este la nivelul nasului, urechilor, degetelor sau al gâtului.

După ce corpul nu se mai află în contact cu metalul care a provocat alergia, senzaţia de mâncărime dispare. Însă, dacă pielea ajunge să fie foarte afectată, trebuie să se urmeze un tratament. În primul rând, zona afectată trebuie să fie hidratată constant pentru a nu se crăpa.

Mai mult, atunci când ne scărpinăm foarte mult apare pericolul unei infecţii bacteriene. În cazul alergiilor la metale injecţiile antialergice nu sunt eficiente, susţin specialiştii. Singura modalitate de a preveni acest tip de alergie este evitarea contactului cu metalele în cauză. Deşi evitarea contactului este dificilă, mai ales cu nichelul, de exemplu, care se află în atât de multe produse, trebuie menţionat că un contact de scurtă durată nu va declanşa o reacţie alergică.

Metalele care nu provoacă erupţii alergice sunt argintul veritabil (pur în proporţie de 92,5%, restul fiind, de regulă, cupru, care nu provoacă alergii), titanul, platina și aurul cu peste 18 K. Ca recomandare: Evitaţi să cumpăraţi bijuterii dacă nu au etichetă sau dacă vânzătorul nu vă poate oferi informaţii cu privire la metalele din care sunt confecţionate.

 

Oana Cumpănici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *