fbpx

Avocado, ajutorul natural al inimii. Proprietăți și beneficii

sursa foto clueyblog.com

sursa foto clueyblog.com

Avocado-ul este fructul cu conținut foarte mare de grăsimi monosaturate.

 

29 Martie 2015

17:22

Fructul de avocado este cel mai gras aliment vegetal, având un procent de grăsimi sănătoase de peste 70%.

Consumul de avocado scade colesterolul și trigliceridele, iar prin aportul de acid folic previne accidentele vasculare cerebrale.

Beneficii:

  • bogat în fibre și proteine
  • conține 20 de tipuri de vitamine și minerale: potasiu, cupru, zinc, Vitamina C, Vitamina B5, Vitamina B6, Vitamina E, Vitamina K
  • reduce tensiunea arterială
  • contribuie la menținerea activității electrice la nivel celular
  • reduce inflamațile din corp
  • ajută la pierderea în greutate
  • sursă de antioxidanți pentru menținerea sănătății ochilor
  • favorizează absorbția substanțelor nutritive
  • conferă sațietate
  • scade colesterolul dăunător organismului (LDL – lipoproteine cu densitate scăzută) și crește cel benefic (HDL  – lipoproteine cu densitate crescută)
  • hidratează pielea în profunzime
  • previne apariția ridurilor și a vergeturilor
  • masca de păr împiedică apariția mătreții și căderii părului
  • menține nivelul optim glycemic
  • efect anticancerigen, în special în lupta împotriva cancerului de sân și prostată
  • uscă erupțiile dermatologice
  • benefic în parodontoze și osteoartrite

Dezavantaje:

  • provoacă probleme cardiace și atacuri de cord în cazul păsărilor de companie
  • risc hemoragic dacă este consumat în timpul tratamentelor cu anticoagulante
  • studiile pe rozătoare au indicat probleme hepatice prin încărcarea grasă a ficatului, așadar consumați moderat

Gabriela Zaica