fbpx

Caz Umanitar: Alexandra Craciun – Tumoare Cerebrala Inoperabila

Alexandra CraciunCu tristețe venim să vă cerem ajutorul pentru a salva un suflet diagnosticat cu tumoare cerebrală inoperabilă.

 

03 Octombrie 2013

13:15

Evenimente Oradea vă prezintă un caz umanitar frapant: Alexandra Crăciun. E dureros să citești cum un suflet atât de tânăr e atât de încercat. Cum viața nu ține de un fir de pânză de paianjen ci de bani. Bani pe care părinții nu îi au. Și dacă stăm și ne gândim bine, suma de care au acești oameni nevoie – 35.000 de dolari e chiar mică, comparativ cu miile de euro pe care noi, ceilalți îi cheltuim pe țigări, cafele, sucuri în oraș, cosmetice, bijuterii, vacanțe extravagante și alte bunuri care nu au valoarea unei vieți de om.

Nu știm cine sunteți, câți bani aveți sau cât de bine o duceți, dar știm că în fiecare dintre voi zace un suflet care trebuie să răspundă apelului nostru de ajutor. Alexandra trebuie să trăiască. Alexandra e viitorul nostru, al tuturora, și trebuie să o ajutăm să se bucure de el.

Din puţinul tău, dă-i fetiței mele o şansă la viaţă!

 

E strigătul unei mame disperate, care de aproape un an de zile luptă singură cu boala fetiţei ei. O mamă demnă, căreia i-a venit greu chiar să accepte ajutoarele venite din partea prietenilor. O mamă optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze. De fiecare dată când o întrebam „Ce face Ale?” răspundea: „E mai bine.” Asta până de curând, când totul pare că se năruie.

Alexandra e un copil extraordinar, un copil extrem de curajos şi de optimist. Nu ştiu dacă e conştientă de gravitatea problemei. În rest, ar putea fi un copil obişnuit. Dacă te uiţi cu atenţie la ea, poate observi ceva ce n-ar trebui să fie acolo, un zâmbet puţin strâmb şi paşi şovăielnici. Părul a început să-i crească, după ce îi căzuse cât timp a urmat şedinţele intense de citostatice. Îi stă chiar bine aşa, băieţoasă. Dar au ajuns la capătul puterilor. Alexandra are un diagnostic cumplit: tumoare cerebrală inoperabilă. Au epuizat toate resursele, atât materiale, cât şi psihice. Au umblat pe la nenumărate clinici, s-au perindat pe la cine mai ştie câţi medici. Ultima lor speranţă e, desigur, foarte scumpă… Dar medicii de la clinica Burzynski sunt unicii care i-au dat o ultimă speranţă.

Iată în continuare scrisoarea unei mame disperate. Poate, din puţinul nostru, vom face un efort, cât de mic, să le ajutăm.

Din puţinul tău, dă-i fetiței mele o şansă la viaţă!

Dacă ajungi să o cunoşti pe Alexandra (Ale, cum o alintăm cei din familie), nimic nu ar trăda faptul că micuţa de doar şase anişori duce, de aproape un an de zile, o luptă piept la piept pentru viață. Deşi sătulă de spitale şi de nenumăratele vizite pe la diferiţi doctori, din ţară şi străinătate, fetiţa noastră dă dovadă de o maturitate ieşită din comun, cu zambetul pe buze, deşi diagnosticul pus de medici este unul care cu siguranţă pe majoritatea adulţilor i-ar doborî: tumoare cerebrală inoperabilă.

Vestea că Ale suferă de această cumplită boală, al cărui nume încă din start îţi răpeşte orice speranţă de vindecare (inoperabilă), am aflat-o înaintea sărbătorilor de iarnă în 2012 şi ne-a schimbat brusc viaţa. Am alergat pe la mai mulţi medici, atât în România cât şi dincolo de graniţele ţării, respectiv în Ungaria şi Austria, în speranţa că cineva ne va spune un tratament care să o salveze sau că va exista o posibilitate de operaţie pentru a-i extirpa tumoarea. Nimeni însă nu ne-a dat prea multe şanse. Am început imediat tratamentul cu chimioterapie, deşi drumul acesta ni s-a părut greu şi anevoios. Lunile s-au scurs şi din păcate, nu în favoarea noastră, pentru că boala refuză parcă să ne dea o şansă.

Au trecut nouă luni de tratament iar medicii ne spun că medicina alopată nu ne va ajuta foarte mult, ci ne oferă doar o amânare a inevitabilului. Mai mult, în Săptămâna Patimilor, o comisie de la Cluj, ne-a spulberat practic orice speranţă şi, după ce i-a studiat „pe răsfoite” dosarul medical al Alexandrei, ne-a spus că orice am încerca (radioterapie- care este foarte riscantă sau chimioterapie), copila mai are de trăit între 1 şi maximum 5 ani!

De atunci, căutăm zi şi noapte soluţii. Am reuşit să luăm legătura cu mai multe persoane, care au avut acelaşi diagnostic ca al Alexandrei. Aşa am aflat de clinica Burzynski din Houston Texas. Tratează bolnavi de cancer printr-o tehnică numită antineoplastoni. Imediat ce am aflat de această clinică le-am trimis dosarul medical al Alexandrei şi am primit prompt un răspuns. Sunt singurii care îi dau fetiţei noastre o şansă la viaţă.  Problema este însă că tratamentul costă foarte mult. Mult peste cât am putea noi să adunăm. În răspunsul celor de la clinică ni s-a spus că 1.350 dolari costă consultaţia la dr. Burzynski şi în jur de 5.000 de dolari pe lună tratamentul cu antineoplastoni, tratament care poate dura cel puţin 3 luni, în funcţie de cum va răspunde organismul. La un calcul estimativ, doar  începerea tratamentului ne-ar costa în jur de 17.000 de dolari plus costurile de transport, viza şi cazarea.

30.000/35.000 de dolari. Aceştia sunt banii care fac acum diferenţa dintre viaţă şi moarte pentru fetiţa mea.  E o sumă poate pentru unii banală, dar pentru noi uriaşă, mai ales după ce în tot acest timp am făcut eforturi supraomeneşti ca fetiţa noastră să beneficieze de cele mai bune tratamente şi condiţii.

Credem că în viaţă orice om are nevoie de un sprijin, iar acest lucru îl facem şi noi acum. Vă cerem ajutorul pentru a-i salva viaţa fetiţei noastre. Este şi devine foarte urgent, deoarece fetiţa începe să aibă chimiorezistenţă, adică nu mai răspunde la citostatice, fapt care poate duce la extinderea în orice moment a tumorii. Altfel zis, începe deja numărătoarea inversă.

Apelăm la cei cu inima mare, care îşi permit să îşi răpească din rutina vieţii o clipă pentru a citi, și pentru a DISTRIBUI/SHARE acest anunț mai departe. Vă rugăm chiar, dacă aveţi cunoştinţă de fundaţii la care mai putem apela, să ne contactaţi. O puteţi face pe adresa de e-mail a mamei, Andrada Craciun –  andra141280@yahoo.com  – telefon 0742. 133. 405, sau a tatălui, Sorin Craciun sorinsilviucraciun@yahoo.com, nr. de telefon 0740. 158. 199.

Conturile in care se pot face donaţii sunt: RO36RNCB0032130697610001 (RON), RO09RNCB0032130697610002 (EURO), RO79RNCB0032130697610003 (USD). Toate conturile sunt deschise pe numele Crăciun Alexandra Daria, iar donații puteți face și online, prin transfer bancar. Puteți descărca Istoric, Externare 6, 21.Tractografie Szeged Ungaria 10.02.13.

 

Corina Negreanu