fbpx

Coaja unei lămâi are de 10 ori mai multe vitamine decât sucul!

sursa foto: stethnews.com

sursa foto: stethnews.com

Lămâia, sănătoasă și delicioasă!

 

27 Septembrie 2015

16:00

Fructul asiatic, care este cunoscut pentru oprirea dezvoltării celulelor cancerigene, poate avea un gust diferit și poate fi mult mai sănătoasă cu doar un simplu truc, congelarea.

Nimic nu ar trebui aruncat când mâncăm lămâi. Nici pulpa, nici sucul, sâmburii și nici măcar coaja, care are de 10 ori mai multe vitamine decât zeama.

Pe lângă prevenirea celulelor cancerigene, lămâia are următoarele prorietăți:

  • eliberează corpul de toxine
  • efect antibacterial
  • combate paraziții interni
  • regulează presiunea sângelui
  • efect antidepresiv
  • elimină stresul și tulburările neurologice

Există o modalitate foarte simplă de a-i da lămâii un gust bun, în special cojii: se ia o lămâie cât mai proaspătă și fără pesticide, se spală bine și se bagă în congelator până când îngheață. Apoi se pune pe grătar și se poate adăuga în salată, înghețată, supă, cereale sau în băutura favorită.

 

Bogdan Balota