fbpx

Conopida, sursa zilnică de vitamine și minerale esențiale!

sursa foto: mercola.com

Pentru unii banală, pentru alții de neînlocuit!

 

30 August 2020

14:30

Buchetele de conopidă nu sunt doar aspectuoase ci și foarte sănătoase. Consumul de conopidă furnizează organismului o serie de vitamine și minerale importante pentru bunăstarea fizică.

Conopida își răsplătește consumatorii printr-un menținerea unui sistem imunitar puternic și o siluetă frumoasă. Conținul caloric scăzut o face ideală în curele de slăbire. Cercetările recente plasează conopida alături de broccoli în rândul alimentației anticangerigene.

Beneficiile consumului de conopidă:

  • sursă antioxidanți
  • conținut ridicat de fibre
  • ajută la protejarea mucoasei stomacului
  • bogată în vitaminele C, B1 , B2, B3, B6, K și acid folic
  • conține minerale: fosfor, mangan, calciu, seleniu
  • tratează afecțiunile prostatei
  • calmează ticurile nervoase
  • conține Omega 3
  • scade nivelul colesterolului rău din sânge
  • previne hipertensiunea
  • menține sănătatea sistemului osos
  • îmbunătățește secreția de estrogen
  • are efect benefic asupra dentiției
  • inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase
  • reduce metastaza celulelor
  • previne cancerul de sân, colon, prostată sau ovare
  • are proprietăți antiinflamatorii
  • îmbunătățește circulația sângelui
  • stimulează imunitatea
  • previne constipația
  • facilitează eliminarea toxinelor din organism
  • protejează sistemul digestiv
  • previne bacteriile precum Helicobacter pylori
  • protejează împotriva poliartritei
  • susține curele de pierdere în greutate
  • utilizată extern, previne mătreața

Precauții:

Conopida conține substanțe care sunt metabolizate de organism sub formă de acid uric, așadar persoanele care suferă de litiază renală trebuie să limiteze consumul. Găsiți rețete culinare de conopidă AICI și AICI.

Gabriela Zaica