fbpx

De ce câinii vomită cu spume și hipersalivație?!

vomită spume galbene

sursa foto: sofiakk.blogspot.com

Și câinii au probleme stomacale, uneori!

 

26 August 2015

20:10

Toţi cei care au un patruped acasă s-au întâlnit cu situaţii în care acesta vomita, aparent fără nici un motiv, cu prezenţa sau absenţa hipersalivaţiei şi a spumelor la nivelul gurii, o singură dată sau de mai multe ori în aceeaşi zi.

Motivele pentru care lătrătorii vomită sunt mult prea multe pentru a fi enumerate. Pot fi cauze bacteriene, virale, parazitare sau de natură toxică.

Ne-am propus să dicutăm azi despre cazurile în care companionul tău vomită fără să  prezinte şi alte simptome.

În principiu, dar fără să fie o literă de lege, voma ocazională apare după ce câinele a ingerat un aliment deteriorat sau un corp străin care nu trece de nivelul stomacului, după ce a mâncat iarbă, în cazurile în care sunt extrem de agitaţi sau au făcut un efort intens, sau când vorbim de hiperaciditate, dischinezii biliare.

În cazul în care patrupedul tău vomită, dar o face rar, nu este cazul să intervii medicamentos, sau dacă o faci trebuie să fie vorba despre un tratament prescris de medicul specialist.

În cele mai multe astfel de cazuri coma se remite de la sine, starea generală a animalului nefiind grav afectată. Dacă episoadele de vomă persistă mai mult de 12 ore, starea generală a cățelului se degradează, apar alte simptome, este esenţial să faceţi o vizită medicul veterinar, pentru a stabiliza cauza vomei și adopta o schemă de tratament corectă.

 

Cabinetul Veterinar „Proveterinaria” îți oferă consultații, analize, te ajută să-ți răsfeți, să-ți înscrii în R.E.C.S prietenul necuvântător. Informații suplimentare programări și urgențe la 0749. 765. 079.

Dr. Laura Chira

Medic veterinar

logo proveterinaria osorhei