fbpx

Deparazitarea internă a animalelor de companie, subestimată dar vitală!

sursa foto: qltyctrl.com

sursa foto: qltyctrl.com

Un tratament accesibil și important pentru sănătatea necuvântătoarelor.

 

20 Aprilie 2016

18:00

Deparazitarea internă este un frecvent discutat subiect în cazul vizitelor făcute medicului veterinar, dar, adesea, importanţa deparazitărilor interne este subestimată.

Tabletele de deparazitare uzuale îşi fac efectul împotriva unei game de destul de largi de paraziţi, cum ar fi ascarizii, viermii laţi, strongili. În cazul în care într-un examen copro-parazitologic se întâlnesc ouă sau viermi care nu sunt eliminaţi de tabletele uzuale, deparazitarea poate fi completată prin adăugarea de alte substanţe active.

De ce spunem că importanţa acestei acţiuni este subestimată? Pentru că în zona geografică în care ne aflăm, există o infestare masivă cu Toxacara, faimoşii limbrici, care pot produce grave probleme de sănătate.

În mod normal, se recomandă ca deparazitarea internă să fie efectuată la fiecare 3 luni, dar în cazul unor infestaţii masive repetarea tratamentului se va face mai repete, dar sub supravegherea unui medic veterinar.

Simptomele care pot să apară în cazul unei infestaţii cu paraziţi sunt:

  • Vomă
  • Diaree, care poate să se agraveze până la hemoragii intestinale
  • Apatie
  • Lipsa poftei de mâncare

Netratate, parazitozele instestinale pot duce la apariţia semnelor nervoase, chiar moarte. Cereţi sfatul unui specialist, efectuaţi deparazitările sub supravegherea unui medic veterinar şi nu neglijaţi potenţialul vătămător al paraziţilor interni.

 

Noi v-am sfătuit, iar pentru a și duce la bună împlinire recomandările sănătoase vă așteptăm în Cabinetul veterinar „Proveterinaria”. Informații suplimentare, programări și urgențe non – stop la numărul 0749. 765. 079.

Dr. Laura Chira

Medic veterinar

logo proveterinaria osorhei