fbpx

Depresia, între disperare și ce ai putea face pentru a fi fericit!

sursa foto: thumotic.com

sursa foto: thumotic.com

Totul se întâmplă atâta timp cât tu permiți să se întâmple.

 

18 Iulie 2015

17:30

Astăzi, mai toți suntrem frustrați și, de asemenea, foarte mulți și depresivi.

Toată starea negativă pornește de la prima emoție, care poate fi controlată, și ajunge în punctul în care emoțiile nu mai pot fi controlate, fiind adevărate avalanșe, sentimente care ne cuprind, copleșesc și conduc.

Și ce e de făcut? O abordare foarte ușoară este dată de medicul specialist Vijai Sharma, care ne explică simplist că depresia este suma unor obiceiuri, comportamente, credințe și atitudini pe care noi le-am derulat pe parcursul întregii vieți, al unor ani sau chiar al unei perioade (scurte) de timp.

Rezolvarea? E simplă, însă necesită să vă luați inima în dinți și să vă priviți, să vă transformați în observatorul vostru. Adică, cum? Adică, simplu! Facem un joc de imaginație, pentru a înțelege și dobândi mai ușor rolul de observator: în acest moment, tu ești unicul spectator care privește o piesă de teatru. E un spectacol unic, care se joacă cu un singur actor principal, tu. Din public, practic, privești cum viața ți se desfășoară sub proprii ochi.

Tot ce trebuie să faci este să vezi ce faci și nu îți produce/aduce o stare de bine. Doar uită-te, nu analiza. Privește și nu acuza. Înțelege că scopul e să vezi ce faci „rău” ca din secunda următoare să poți face „bine”. Dacă vei începe să te acuzi, nu vei rezolva prea mare lucru.

Începând să înlocuiești faptele, gândurile, atitudinile și chiar oamenii care îți produc disconfort, stări neplăcute, dispera(n)te, agasante… începi să îți construiești un nou set de obiceiuri care te vor ajuta să ieși din starea negativă în care te afli.

Procesul durează, e nevoie de muncă, implicare și să înțelegi că e nevoie de timp, că vei cădea, și e normal, însă e necesar să te ridici. Într-un final, după ce vei reuși să identifici și să înlocuiești ce anume nu ai făcut bine, viața ta va fi una mai bună, iar când vei privi în urmă vei fi tot mai mulțumit de tine.

Și încă ceva, înainte de final, întotdeauna privește înainte, dar ține cont să privești și înapoi, atât cât să îți dai seama cât de mult ai evoluat!

Pe cai, spre fericire înainte! Viața se schimbă atunci când tu vei începe să schimbi ceva. Începe cu gândurile și obiceiurile! Mult succes!

 

Ioana Mădălina Ștefănică

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *