fbpx

Iertarea fricii. Nimeni nu ma iubeste.

singuratateAstăzi nu există pe lume om care să nu simtă spaima că nu este iubit.

03 Iunie 2013

11:20

Cu cât negăm mai mult prezenţa acestui stres, cu atât stresul devine mai puternic. Dar, fiecare are dreptul să-şi nege propriile probleme şi să învețe prin suferințe fară sens.

În cazul tinerilor, comunicarea se face greu, dacă ei au idei preconcepute. Frica – nimeni nu mă iubeşte – blochează comunicarea şi imediat tânărul este catalogat drept neisprăvit, plicticos, prost, necioplit etc. Ca rezultat, dezamăgirile se acumulează şi el se îndârjeşte şi mai tare. Încearcă să-şi corecteze defectele şi totuşi din gura lui ies nişte vorbe de care se va ruşina ulterior. Apare înstrăinarea de prieteni, izolarea.

Cu cât copilul se jenează mai mult de alții, adică îi este frică, cu atât mai mult aceştia îl vor speria. Apare un cerc vicios. Copilul poate fi mutat într-o altă şcoală, dar curând totul se va repeta, întrucât frica lui este aceea care atrage agresivitatea celorlalți.

Frica nimeni nu mă iubeşte blochează capul, ceafa, umerii, omoplaţii, mâinile şi spatele până la a treia vertebră dorsală şi provoacă:

  1. Toate bolile fizice din această zonă
  2. Toate bolile psihice
  3. Toate devierile psihice: dezechilibru (psihic şi sufletesc), comportament necontrolat, negarea oricăror norme de morală şi de comportament, dereglarea memoriei, capacitate de asimilare scăzută la copiii sau scleroză la oamenii în vârstă, indiferenţă şi neglijenţă faţă de sine şi faţă de alţii, inutilitate, apatie, încăpăţânare, neîncredere, exigenţă excesivă, severitate excesivă, negarea totală a greşelilor proprii, iar lista poate continua

Un asemenea om nu înţelege ce este în realitate bine şi ce este rau. Dialogul cu el se transformă într-o discuție unilaterală, despicarea firului în patru, argumentare, justificare. Nu are însă sens – nu te însănătoşeşti cu aşa ceva.

Există şi oameni care, cu cât sunt mai cunoscuţi, cu atât mai acut apare frica nimeni nu mă iubeşte. Frica de a pierde gloria îi face să se grăbească, să se agite, să ceară, să i se ofere totul dintr-o dată, s-o ţină pe-a lor. Cu cât primesc mai mult, cu atat egoul lor creşte mai mult. Singurul care nu permite să se abuzeze de ei este corpul lor. Corpul îl învaţă pe om, îi consolidează cunoştinţele spirituale. Corpul pune capăt agitaţiei omului prin boală, care va dura pană când omul se va schimba.

Atunci când omul îşi iartă frica nimeni nu mă iubeşte, el se deschide pentru a iubi natura iar atunci iubirea Divină se revarsă neîngrădită în fiinţa lui binecuvântată. Există destulă iubire pentru ca el să poată trăi, să se liniştească şi să înceapă să gândească. Atunci va putea trăi mai departe printre oameni.

Cine doreşte ca toată lumea să îl iubească trebuie ca mai întâi el însuşi să-i iubească pe toţi. Trebuie însă să-i fie clar că nu va avea destulă forţă fizică. Numai iubirea sufletească este capabilă să îi cuprindă pe toţi şi pe toate, fară nici o limită.

Dacă omul vrea să fie iubit, atunci el trebuie să ştie că numai iubirea adevărată atrage iubirea altei persoane. Similarul atrage doar similarul. Eliberați-vă iubirea din cătuşele fricii şi atunci veţi putea fi iubit.

În Oradea te poți bucura de sprijin și ghidare psihoterapeutică în Cabinetul individual de psihoterapie individuală, de cuplu sau grup de pe strada Cazaban – 49 E. Telefon 0749. 086. 577. E-mail:manuil77@yahoo.comFacebook. Aici poți beneficia de ajutor specializat în tratarea diferitelor dependențe, inclusiv alcool sau droguri, în totală discreție.

 

 

Marius Manuil

Psiholog – Psihoterapeut

logo Marius Manuil estiunic.ro 125x125