fbpx

Întrebări frecvente ale cursanților de Yoga

sursa foto: yogabycandace.com

sursa foto: yogabycandace.com

Evită nedumeririle, adresează întrebările!

 

18 Ianuarie 2016

19:59

Ca în orice alt domeniu, și în yoga cursanții au curiozități, lucruri pe care vor să le știe, iar un instructor bun le stă întotdeauna la dispoziție.

Î: Se recomandă efectuarea asanelor și exercițiilor de respirație (pranayama) fără supraveghere adecvată?

R: Există câteva asane mai simple care se pot învăța cu ușurință și de acasă. Chiar și un copil mic este în măsură să le execute fără nici o dificultate. Dar dacă ești la început și dorești o practică de calitate, care să aibă rezultate maxime, este indicat să fii inițiat de un instructor calificat.

Î: Am voie să practic pe lângă yoga și alte sporturi?

R: Dacă practici yoga mai mult de o oră pe zi, atunci nu este recomandat să mai practici și alt tip de pregătire fizică, eventual o plimbare sau o alergare ușoară. Dacă totuși dorești să mai practici alte sporturi solicitante energetic, încearcă să îți organizezi timpul în așa fel încât să existe câteva ore diferență între cele două activități fizice.

Î: Trebuie să devin vegetarian dacă vreau să parctic yoga?

R: Practica asanelor contribuie la dezvoltarea însușirilor noastre curate. Practica regulată duce la curățarea corpului fizic și a minții. Practicantul nu se poate bucura de efectele maxime ale asanelor dacă nu are o dietă la fel de curată. Dacă ocazional alimentația nu este adecvată, nu este nici o problemă, dar consumul regulat de carne ne împiedică să obținem rezultatele dorite.

Î: Cu câte ore am voie sa mănânc înainte de practica asanelor? Care este cantitatea de apă pe care trebuie să o consum?

R: În funcție de ce alimente ai consumat, între 1 – 3 ore. Important este ca alimentele să fie digerate înainte de a începe practica.

Având în vedere că practica asanelor are efect detoxifiant, după ora de yoga este indicat să consumi între 1 – 2 litri de apă, indiferent câtă apă ai mai băut în cursul zilei.  

Î: Cât timp trebuie să practic yoga ca să obțin rezultate?

R: Este o întrebare destul de frecventă între practicanți 🙂

Depinde la ce fel de rezultate ne referim. Yoga nu înseamnă doar streching și exercițiu fizic. O practică yoga implică foarte multe detalii la care trebuie să fim atenți, de exemplu: executarea corectă a asanelor, respirație, concentrare, focus, relaxare, mediație. În funcție de cât de bine reușim să stăpânim aceste lucruri rezultatele vor veni singure. Diferă de la persoană la persoană. Contează foarte mult și deschiderea pe care o ai spre această activitate, în funcție de aceasta, evoluția ta poate să fie mai rapidă sau mai lentă. Starea de bine se simte chiar și după prima ședință, modelarea corporală și controlul respirației poate dura câteva luni de zile.

Este ca și la condus: nu poți să te lași impresionat de priveliște în timpul unei călătorii până când nu stăpânești bine mașina pe care o conduci 🙂

Vino și tu la orele de yoga din Oradea. Pentru mai multe detalii apelează 0742. 921. 389.

Renata Coznici

Instructor autorizat de Yoga

renata coznici