fbpx

Măceșele, leacul natural pentru tratarea răcelilor, cancerului și a ridurilor!

sursa foto: americdn.com

sursa foto: americdn.com

Un arbust foarte des întâlnit și în țara noastră!

 

14 Noiembrie 2015

17:45

Indiferent de sezon este important să ne îngrijim de sănătate, mai ales consumând alimente care au un aport mare de vitamine și minerale esențiale.

Măceșul este un trandafir sălbatic, un arbust care face niște fructe extraordinare. Beneficiile aduse sănătății de consumul de măceșe sunt următoarele:

  • foarte bogate în vitamina C, A, E, K
  • foarte bogate în minerale precum mangan, calciu, potasiu, magneziu
  • conțin multe fibre, antioxidanți
  • previn cancerul și bolile grave
  • reduc riscul bolilor cardiovasculare
  • sprijină sănătatea vezicii urinare
  • previn ridurile și îmbătrânirea prematură
  • un aliat al persoanelor suferinde de diabet
  • ajută la menținerea sănătății oaselor, previn osteoporoza
  • întăresc sistemul imunitar
  • luptă contra infecțiilor și inflamațiilor
  • ajută circulația sângelui
  • sunt foarte recomandate femeilor însărcinate deoarece au vitamina C care ajută la formarea colagenului din timpul sarcinii
  • tratează problemele de piele, mai ales arsurile, acneea, vindecă rănile, regenerează celulele și asigură hidratarea tenului
  • sunt un tonic „stomacal”, potrivit pentru cei cu arsuri, probleme stomacale
  • sunt eficiente în curățarea intestinelor, bilei, ficatului, rinichilor
  • sunt perfecte pentru suferinzii de constipație

O soluție naturală și la îndemâna tuturor este culegerea măceșelor, dar nu de pe marginea șoselelor din interiorul orașelor din cauza poluării ridicate. Căutați să le culegeți din zone mai retrase. Apoi le puneți la uscat, cu semințe cu tot. După ce s-au uscat le măcinați. Preveniți răcelile punând o mică cantitate de (praf de) măceșe într-o cratiță cu apă fierbinte. Lăsați să fiarbă măcar 5 minute. Opriți focul și puneți peste ceai un capac. Lăsați-l să aburească cel puțin 15 minute. Serviți-l ca atare sau îndulcit cu miere de albine.

Atenție, totuși, dacă consumați prea multe măceșe s-ar putea să faceți alergii și să aveți diferite simptome precum greață, vomă sau amețeli.

Ioana Mădălina Ștefănică