fbpx

Mango, fructul puternic antioxidant, care stimulează producerea colagenului!

beneficiile fructului de mango, sănătate

sursa: halegroves.com

Poftă de sănătate!

 

29 Aprilie 2017

12:15

Fie consumat independent ca gustare între mese, fie ca suc sau în ceai ori în salate, ca sos pentru friptură, mangoul reprezintă o importantă sursă de vitamine pentru organismul nostru:

  • Vitamina C
  • Vitamina A – este o sursă de vitamina A pentru femeile însărcinate.
  • Vitamina B1 (tiamina)
  • Vitamina B2 (riboflavina) – este o sursă de vitamina B2 pentru femeile însărcinate.
  • Vitamina B6 (piridoxina)
  • Vitamina E
  • și minerale precum: potasiu, magneziu,seleniu, fosfor, zinc și fier, mulți aminoacizi și numeroși antioxidanți

Principalele beneficii pe care consumul de mango ni le aduce sunt:

  1. sucul de mango are un efect anticancer asupra celulelor in vitro
  2. scade colesterolul
  3. protejează sistemul cardio – vascular
  4. puternic antioxidant
  5. folosit în tratarea problemelor digestive – indigestie, dizenterie – și menține sănătatea ficatului, stimulând totodată activitatea bilei
  6. are efecte diuretice și laxative
  7. efect tonic
  8. stimulează metabolismul
  9. întărește sistemul imunitar
  10. reduce riscul formării calculilor renali
  11. menține vederea sănătoasă
  12. reglează nivelul de glucoză – fibrele conţinute de fructul de mango ajută în menţinerea unui nivel scăzut al glucozei şi la absorbţia acesteia la nivelul fluxului de sânge
  13. tratează oboseala și insomnia
  14. previne astmul
  15. contribuie la stimularea producerii colagenului
  16. ajută la menţinerea rezervei alcaline a organismului

Atenție! Nu pot consuma fructe de mango sub nicio formă cei alergici la latex sau cei care urmează tratament cu warfarină.

 

Diana Maria Danciu