Mango, fructul puternic antioxidant, care stimulează producerea colagenului!
Poftă de sănătate!
29 Aprilie 2017
12:15
Fie consumat independent ca gustare între mese, fie ca suc sau în ceai ori în salate, ca sos pentru friptură, mangoul reprezintă o importantă sursă de vitamine pentru organismul nostru:
- Vitamina C
- Vitamina A – este o sursă de vitamina A pentru femeile însărcinate.
- Vitamina B1 (tiamina)
- Vitamina B2 (riboflavina) – este o sursă de vitamina B2 pentru femeile însărcinate.
- Vitamina B6 (piridoxina)
- Vitamina E
- și minerale precum: potasiu, magneziu,seleniu, fosfor, zinc și fier, mulți aminoacizi și numeroși antioxidanți
Principalele beneficii pe care consumul de mango ni le aduce sunt:
- sucul de mango are un efect anticancer asupra celulelor in vitro
- scade colesterolul
- protejează sistemul cardio – vascular
- puternic antioxidant
- folosit în tratarea problemelor digestive – indigestie, dizenterie – și menține sănătatea ficatului, stimulând totodată activitatea bilei
- are efecte diuretice și laxative
- efect tonic
- stimulează metabolismul
- întărește sistemul imunitar
- reduce riscul formării calculilor renali
- menține vederea sănătoasă
- reglează nivelul de glucoză – fibrele conţinute de fructul de mango ajută în menţinerea unui nivel scăzut al glucozei şi la absorbţia acesteia la nivelul fluxului de sânge
- tratează oboseala și insomnia
- previne astmul
- contribuie la stimularea producerii colagenului
- ajută la menţinerea rezervei alcaline a organismului
Atenție! Nu pot consuma fructe de mango sub nicio formă cei alergici la latex sau cei care urmează tratament cu warfarină.
Diana Maria Danciu