fbpx

Nucile Caju, ajutorul nostru în combaterea depresiei

beneficii

sursa foto: topfoodfacts.com

Depresia poate fi ținută la distanță prin consumul de nuci Caju, fasole ori  sunătoare. 

 

04 Octombrie 2015

15:00

Nucile Caju sunt antidepresive naturale, înrudite cu fisticul. Cele mai mari țări exportatoare de nuci Caju sunt Vietnam, India, Nigeria, deși ele sunt originare din nord-estul Braziliei. În Europa sunt importate doar de la începutul secolului XX.

Beneficiile consumului de nuci Caju:

  • previn cancerul de colon
  • bogate în minerale: cupru, magneziu, potasiu, fier, mangan, zinc, seleniu
  • dă flexibilitate oaselor și încheieturilor
  • sursă de fibre
  • scad riscul litiazei biliare
  • consumate cu moderație ajută la scăderea în greutate
  • antidepresive naturale
  • ameliorează migrenele
  • ajută la buna funcționare a creierului
  • conținut scăzut de grăsimi
  • scade tensiunea arterială
  • previn bolile cardiovasculare
  • ajută la păstrarea culorii părului
  • sunt bune pentru sistemul nervos 
  • conțin Omega 6
  • reduc febra
  • scad glicemia
  • opresc diareea
  • cresc libidoul
  • sursă de energie
  • facilitează digestia grație conținutului de fibre
  • întăresc oasele

Precauții:

Consumul excesiv de nuci Caju poate avea efecte adverse precum: creșterea tensiunii arteriale și luarea în greutate.

Nucile Caju și alunele pot cauza alergii grave. Persoanele care sunt alergice sunt sfătuite să excludă complet nucile Caju din alimentație. Simptomele alergiei la nucile caju: inflamarea gâtului, vomă, diaree, iritații ale pielii, dificultăți în respirație.

 

Gabriela Zaica

sursa foto: vinacas.blogspot.com

sursa foto: vinacas.blogspot.com