fbpx

O privire… cât o mie de cuvinte! Experimentul social Vichy Dermablend

Ai încredere în tine, ești unică și specială!

 

13 Ianuarie 2018

10:00

Uneori uităm cât suntem de unice și de speciale și ne lăsăm influențate de modul în care ne privesc sau ni se pare nouă că ne privesc cei din jur.

Știați că 8 din 10 femei suferă de imperfecțiuni la nivelul tenului, ceea ce le creează complexe la nivelul subconștientului? Aceste complexe sunt „alimentate” și de examinările iscoditoare și, uneori, pasiv – agresive ale cunoscuților sau ale străinilor de pe stradă.

Un studiu social făcut de Vichy Dermablend a scos în evidență efectele negative ale privirilor insistente asupra persoanelor cu imperfecțiuni ale pielii.

Studiul social realizat cu ajutorul medicului psihiatru Elena Todea și al specialiștilor în neuroștiințe – Pablo Ferreiros și Adriana Gonzaleza a scos în evidență efectele negative pe care apariția neașteptă a imperfecțiunilor le-a avut asupra persoanelor participante la studiu: viață socială inactivă, introvertirea, unele persoane au renunțat și la locul de muncă pe care îl aveau în momentul respectiv.

Studiul a mai relevat, cu ajutorul unor ochelari cu cameră ascunsă, impactul emoțional al privirilor: stres și o multitudine de emoții negative.

Sfatul specialiștilor a fost îmbunătățirea calității vieții: odată mulțumit cu tine însuți și cu viața ta, privirile celor din jur nu mai reprezintă o problemă. Totul ține de propria ta percepție asupra persoanei tale. Fii puternică și amintește-ți că ești unică și specială!

 

Diana Maria Danciu