Pentru întărirea sistemului imunitar: Cătină cu miere de rapiță
Un desert extraordinar de sănătos și bun.
31 Ianuarie 2015
19:20
Acum că vremea este tot mai schimbătoare și mai puțin prevăzătoare, când iarna e mai mult toamnă, iar virozele „înfloresc”, Evenimente Oradea vă recomandă să consumați cătină cu miere de rapiță.
Vă propunem un „dulce” care este potrivit atât copiilor, cât și adulților, fiind un puternic întăritor al sistemului nostru imunitar.
Cătina este extrem de bogată în vitamine și minerale esențiale (C, E, K,F,P, B2, B6, B9, uleiuri complexe, serotonina, uleiuri volatile… ), în timp ce mierea de rapiță scade nivelul colesterolului, întreține elasticitatea pereților vasculari, are acțiune relaxantă (sedativă uneori), antibacteriană, potrivită pentru cei care au probleme de ficat, splină și stomac.
Ingrediente necesare pentru 2 porţii:
- 100 de grame de cătină
- 6 linguri de miere de rapiță
- 10 cuişoare
- 2 crenguţe de mentă
Preparare:
Spălaţi cătina, o aşezaţi în pahare, adăugaţi mierea de rapiţă, cuişoarele şi menta spălată.
Cătina o puteţi păstra peste iarnă într-un recipient pe care îl puneţi la rece, în frigider, după ce aţi adăugat miere cât să acopere bobiţele de cătină.
Pentru o imunitate crescută, consumaţi periodic din acest fruct păstrat peste iarnă. Poftă bună!
Monica Marton