fbpx

Perele, darul naturii pentru o sănătate de fier, piele tânără și o siluetă perfectă!

sursa foto: iginternational.net

sursa foto: iginternational.net

Cine-ar fi crezut că perele sunt atât de sănătoase?!

 

28 Noiembrie 2015

18:00

Darul zeilor” după cum le numea Homer, perele se numără printre cele mai populare fructe datorită gustului lor delicios dar și beneficiilor aduse sănătății. Riscul de dezvoltare a alergiilor la pere este foarte scăzut în comparație cu alte fructe, motiv pentru care sunt considerate hipoalergenice.

Moi, dulci, zemoase, cu puține calorii și foarte ușor de digerat, perele sunt ideale pentru persoanele care urmează o dietă.

Beneficiile consumului de pere:

  • sursă de fibre, vitamina C, cupru și vitamina K
  • conțin antioxidanți
  • previn hipertensiunea arterială
  • ne apără de accidentele vasculare cerebrale
  • luptă împotriva infecțiilor
  • scad colesterolul rău
  • ajută la tratarea problemelor oculare
  • susțin sănătatea colonului prin eliminarea polipilor canceroși 
  • previn constipația
  • fibrele din pere echilibrează cantitatea de glucoză din sânge
  • sursă de acid folic
  • ajută la detoxificarea organismului
  • Vitamina C, magneziul și cuprul din pere sunt utile în prevenția osteoporozei
  • ajută la tratarea inflamațiilor mucoaselor
  • combinate cu iaurt tratează arsurile solare
  • micșorează șansele apariției diabetului de tip II
  • atenuează efectele asteniei
  • sucul de pere mărunțește pietrele renale
  • unii cercetători spun că stimulează eliberarea hormonilor ovarieni
  • sprijină formarea globulelor roșii
  • combat anemia
  • previn cancerul de stomac
  • scad riscul de dezvoltare  a cancerului mamar, de colon și pulmonar
  • reglează tranzitul intestinal
  • efect calmant asupra sistemului nervos
  • cicatrizant al tenului
  • se folosesc în tratarea artritei
  • stimulează producția de colagen
  • previn apariția ridurilor
  • tonifică sistemul digestiv
  • prin conținutul de bor, perele ajută organismul în asimilarea calciului
  • îmbunățesc sensibilitatea insulinei

Precauții:

Se recomandă evitarea consumului sâmburilor de pere. Sâmburii acestora, la fel ca și cei ai merelor, cireșelor și caiselor, conțin acid prusic, substanță folosită în deratizare. Acidul prusic sau cianura de hidrogen este o substanță toxică care poate provoca dificultăți respiratorii, modificarea tensiunii arteriale, insuficiență renală, comă sau moarte.

În cazul în care se consumă o cantitatea mică de sâmburi, ficatul are capacitatea de a face față cianurii. Consumul regulat al sâmburilor poate afecta grav sănătatea și chiar viața.

 

Gabriela Zaica