fbpx

Scoala Medicala de Vara la Debrecen

tineri scoala de vara universitateUniversitatea din Oradea a reușit organizarea unei Școli de Vară prin accesarea de fonduri europene, având ca și partener Universitatea din Debrecen.

 

26 Iunie 2013

09:22

Studenți de la Universitatea din Oradea împreună cu colegi de-ai lor de la Universitatea din Debrecen se vor bucura între 26 – 28 Iunie a.c. de cursurile Școlii de Vară care se va desfășura în țara vecină.

Specializarea „Rețele neuronale complexe: de la transmisia sinaptică la activitatea cerebrală”, a fost posibilă grație proiectului transfrontalier „Dezvoltarea și implementarea comună a unui program de pregatire avansată în domeniul neuroțtiințelor”, desfășurat prin programul HURO 2007-2013.

În cadrul acestor sesiuni informaționale viitorilor medici le vor preda atât profesori de la cele două instituții partenere cât și specialiști de la Centrul de Cercetare Coneural din Cluj, Universitatea Semmelweis din Budapesta, și Centrul de Cercetare în Medicină Experimentală al Academiei de Știinte din Budapesta.

Tematica abordată include subiecte din domeniul neuroștiințelor moleculare, al electrofiziologiei celulare, și al neuroștiințelor cognitive.

 

Ioana Mădălina Ștefănică