fbpx

Scorțișoara, menține tinerețea și topește colăceii de grăsime!

sursa foto: labroots.com

sursa foto: labroots.com

Tinerețe fără bătrânețe și abdomen fără grăsimi.

 

12 Septembrie 2015

18:30

Scorțișoara, folosită adeseori în combinație cu măr sau miere, este o adevărată comoară pentru sănătate.

Consumatorii trebuie să știe că există două tipuri de scorțișoară: Ceylon și Cassia, în funcție de țara de producție: India și Sri Lanka (Ceylon) sau China, Vietnam și Indonezia (Cassia).

Persoanele care doresc să folosească scorțișoara pentru beneficiile terapeutice folosesc Scorțișoara Ceylon, deoarece nu are efecte negative, are gustul dulce și un conținut scăzut de cumarină, substanță hepatotoxică. Scorțișoara Cassia are, în schimb, un gust mult mai puternic și poate fi achiziționată la un preț mult mai mic.

Beneficiile consumului de scorțișoară:

  • sursă de antioxidanți
  • accelerează metabolismul
  • induce senzația de sațietate
  • reduce pofta de mâncare
  • distruge bacteriile cavității bucale
  • sursă de vitamine A, C
  • sursă de minerale: mangan, fier, sodiu, potasiu, fosfor
  • calmează durerile menstruale, dentare și din timpul nașterii
  • acțiune antiseptică, antiinfecțioasă, antibacteriană, antivirală, antiparazitară
  • îmbunătățește circulația sângelui
  • reduce colesterolul rău
  • alungă oboseala
  • combate stresul
  • are acțiune cicatrizantă
  • efect afrodisiac
  • previne diabetul
  • redă strălucirea pielii obosite
  • previne și tratează maladia Alzheimer
  • reglează menstruația
  • stimulează sistemul imunitar
  • anticancerigenă
  • reglează concentrația de glucoză din sânge
  • îmbunătățește digestia
  • reduce pofta de zahăr
  • în combinație cu mierea vindecă acneea
  • ameliorează senzația de greață
  • previne balonarea
  • ameliorează diareea
  • are efect anticoagulant

Precauții:

Indiferent de tipul de scorțișoară, consumul acesteia pe o perioadă îndelungată de timp nu este recomandat. Femeile însărcinate (fiind un stimulant uterin în doze mari) și copiii (din cauza unei potențiale alergii) trebuie să evite scorțișoara. 

 

Gabriela Zaica