Sindromul „Burnout”, sau cum a încetat să-mi pese de munca mea!

sursa: totalhealth.co.uk

sursa: totalhealth.co.uk

Unul dintre cei mai „alunecoși” inamici.

 

27 Noiembrie 2016

16:45

Dacă ai început să te simți epuizat atât fizic, mintal și emoțional, acest lucru ar trebui cu siguranță să-ți atragă atenția.

Termenul de burnout este cel mai des legat de locul de muncă, fiind definit prin exhaustiune, cinism și ineficiență. Toate acestea scad performanța indiferent de postul pe care îl avem, deoarece devenim prea obosiți că să ne mai implicăm. Costurile sunt ridicate și pentru noi, și pentru ceilalți.

Suntem o generație formată într-o cultură în care se dorește absolutul repede. Încetul cu încetul, devenim tot mai mult că Narcis, tot mai centrați pe propria persoană, pe succesul nostru, într-un mod care nu este adaptativ. Ne dorim gratificarea imediată a dorințelor noastre și rămânem întotdeauna nemulțumiți pentru că vrem și mai mult.

Astfel, părem întotdeauna ca și cum alerga la o cursă fără final, care ne produce frustare și stres, și pentru care nu avem suficiente resurse.

Epuizarea poate să apăra însă atunci când există un dezechilibru între ceea ce putem oferi, resursele noastre și ceea ce se cere.  

Când cerințele cresc în permanență, iar resursele rămân aceleași, și nici nu există timpul necesar că să ne revenim și să ne încărcăm bateriile, epuizarea apare într-un mod accelerat. Acest fenomen poate să apăra și atunci când angajații intră într-un conflict de valori cu organizația. De exemplu, un angajat ar dori să pună accentual pe calitatea relației dintre el și client, pe când organizația îi cere să se dedice în întregime target-ului lunar.  

Burnout-ul costă. Angajații pot să prezinte, în termen, scurt probleme de sănătate cât și probleme în relaționarea cu ceilalți, din cauza stării care le afectează viața în toate planurile. Companiile au parte de performanță și rezultate mai scăzute, echipe lipsite de motivație, prezenteism și costuri medicale ridicate.  

Dacă le cântărim pe toate, pare cel mai profitabil să ne căutăm locuri de muncă unde valorile noastre ne ajută să evoluăm într-un mod sănătos, iar că și organizație să avem grijă de angajații noștri, de cerințele noastre și resursele existente, pentru a crește pe termen cât mai lung.

Burnout-ul este incă un exemplu că moderația în toate, în așteptări față de noi și față de alții, ne permite să atingem un echilibru în viață și să evoluăm elegant.

 

Agneta Jakab