fbpx

Vitamina F. Caracteristici si beneficii

spirulina sursa foto spirulinacenter.comVitamina F este un termen mai puţin cunoscut pentru acizii esențiali Omega 3 şi Omega 6.

 

18 Octombrie 2014

18:00

Rolul  principal al acestor grăsimi este de a crea şi a vindeca  ţesuturile. Pentru funcţionarea optimă a organismului, se recomandă ca aceşti acizi să reprezinte 1 sau 2 % din consumul zilnic de calorii pentru un adult.

Beneficiile vitaminei F:

  • Susţine metebolismul
  • Grăbește procesul de vindecare
  • Menţine sănătatea părului şi a pielii
  • Ajută la formarea florei intestinale
  • Scade colesterolul
  • Întăreşte sistemul nervos şi cardiovascular

Simptomele carenţei sunt:

  • Vindecarea lentă a rănilor superficiale
  • Căderea părului
  • Ochi uscaţi
  • Eczeme
  • Piele uscată

Surse alimentare de vitamina F:

  • Peşte oceanic: somon, merluciu, ton
  • Alunele de pădure
  • Migdalele
  • Nucile
  • Seminţele de floarea soarelui
  • Toată familia oleaginoaselor nesărate şi neprăjite
  • Ulei presat la rece cum ar fi cel din sâmburi de struguri, masiline, şofrănel, cănepă
  • Spirulină
  • Avocado
  • Spanac
  • Semințe de cânepă

 

Adrian Ardelean

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *