Vitamina F. Caracteristici si beneficii
Vitamina F este un termen mai puţin cunoscut pentru acizii esențiali Omega 3 şi Omega 6.
18 Octombrie 2014
18:00
Rolul principal al acestor grăsimi este de a crea şi a vindeca ţesuturile. Pentru funcţionarea optimă a organismului, se recomandă ca aceşti acizi să reprezinte 1 sau 2 % din consumul zilnic de calorii pentru un adult.
Beneficiile vitaminei F:
- Susţine metebolismul
- Grăbește procesul de vindecare
- Menţine sănătatea părului şi a pielii
- Ajută la formarea florei intestinale
- Scade colesterolul
- Întăreşte sistemul nervos şi cardiovascular
Simptomele carenţei sunt:
- Vindecarea lentă a rănilor superficiale
- Căderea părului
- Ochi uscaţi
- Eczeme
- Piele uscată
Surse alimentare de vitamina F:
- Peşte oceanic: somon, merluciu, ton
- Alunele de pădure
- Migdalele
- Nucile
- Seminţele de floarea soarelui
- Toată familia oleaginoaselor nesărate şi neprăjite
- Ulei presat la rece cum ar fi cel din sâmburi de struguri, masiline, şofrănel, cănepă
- Spirulină
- Avocado
- Spanac
- Semințe de cânepă
Adrian Ardelean
No Responses