fbpx

Vremea rece, o amenințare și pentru necuvântătoare!

sursa foto: petupon.com

sursa foto: petupon.com

Iarna nu-i ca vara, nici măcar pentru animale!

 

06 Ianuarie 2016

18:00

Cum bine ştim, căldura din timpul verii poate fi periculoasă pentru prietenii noştrii necuvântători, dar e bine să nu uităm că şi frigul poate cauza probleme de sănătate.

De aceea vă recomandăm:

  • Nu lăsaţi animăluţele afară iarna. În cazul în care nu aveţi posibilitatea să îi băgaţi în casă, oferiţi-le un adăpost împotriva vântului, ploii, zăpezii, umezelii în general.
  • Rasele cu părul scurt sunt mai afectate de frig, de aceea dacă le scoateţi afară le puteţi îmbrăca. Există în pet-shopuri diferite variante de hăinuţe, sau le puteţi confecţiona voi acasă din plovere nefolosite.
  • Anotimpul rece poate agrava boli respiratorii deja existente, de aceea este bine să faceţi o vizită medicului veterinar pentru a rezolva aceste probleme.
  • Animalelor cu probleme de sănătate cronice, cum ar fi cele hepatice, renale, etc., le este mai greu să îşi menţină temperatura corporală constantă, iar în acest caz voi sunteţi responsabili să îi ajutaţi să aibă o iarnă comfortabilă.
  • După plimbări este recomandat să verificaţi şi să curăţaţi lăbuţele, deoarece riscul de intoxicaţii este crescut, pe spaţiile publice fiind împrăştiate substanţe anti-îngheţ.
  • Aveţi grijă la zonele îngheţate si alunecoase, riscul de alunecări, luxaţii, fracturi este mai crescut decât în alte perioade ale anului.
  • Păstraţi produsele anti-îngheţ, antigelul si orice alte substanţe care pot fi toxice într-un loc ferit, pentru ca animalele voastre să nu poată să ajungă la ele.

Vă dorim o iarnă minunată şi fără incidente. În caz de necaz vă așteptăm la „Proveterinaria”, cabinetul vă ajută să vă răsfățați și vă mențineți prietenul necuvântător sănătos. Informații suplimentare, programări și urgențe la 0749. 765. 079.

Dr. Laura Chira

Medic veterinar

logo proveterinaria osorhei