fbpx

In umbra parintilor… la locul de munca

protectia muncii ssm28.000 de elevi au aflat ce înseamnă o zi de muncă pentru părinţi.

 

15 Aprilie 2014

14:43

Zilele trecute a avut loc cea de-a XII-a edi┼úie a programului de orientare profesional─â pentru elevi Job Shadow Day┬«. ├Än prima etap─â a programului, tinerilor li s-a cerut s─â ├«ntocmeasc─â un curriculum vitae ┼či o scrisoare de inten┼úie, preg─âtindu-se pentru un viitor interviu. Ulterior, elevii din peste ┬á200 de localit─â┼úi au mers la locul de munc─â al p─ârin┼úilor ┼či au observat sarcinile ┼či responsabilit─â┼úile adul┼úilor ├«n exercitarea meseriei.

Organiza┼úia Junior Achievement Rom├ónia dore┼čte ca tinerii s─â se implice ├«n activitatea locului de munc─â ┼či s─â contribuie la munca de echip─â. Reprezentanta programului a declarat c─â:

Ne dorim ca Job Shadow s─â devin─â o practic─â obi╚Önuit─â a angajatorilor care ├«╚Öi ├«n╚Ťeleg rolul de investitori ├«n educa╚Ťia ╚Öi formarea tinerilor. Aceasta nu este o simpl─â vizit─â ├«n companie sau institu┼úie ├«n care elevii sunt spectatori, ci este o zi normal─â de munc─â ├«n care elevii primesc sarcini de lucru, sunt implica┼úi ├«n activit─â┼úile curente ale echipei ┼či sunt ├«ncuraja┼úi s─â contribuie la proiectele ├«n lucru. O zi ├«n care un elev ia contact cu mediul de afaceri sau institu╚Ťional ┼či observ─â ce se ├«nt├ómpl─â ├«ntr-o zi de munc─â din punct de vedere al responsabilit─â┼úilor, al rela┼úiilor dintre colegi ┼či al rela┼úiei cu clientul este o zi c├ó╚Ötigat─â pentru toat─â lumea: elevi, angaja╚Ťi, profesori ╚Öi p─ârin╚Ťi.

declară Daniela Staicu, Marketing & Communication Manager la Junior Achievement România.

 

Gabriela Zaica