fbpx

Joi concert simfonic la Filarmonica

filarmonica de stat oradeaUvertura „Marele Paşte Rusesc” va fi interpretată în cadrul concertul de mâine, la Filarmonică.

 

24 Aprilie 2013

17:59

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 19:00, în sala de conerte „Enescu-Bartók” a Filarmonicii de stat Oradea va avea loc un concert simfonic.

În program va fi  Uvertura Marele Paşte Rusesc de N. Rimski-Korsakov, Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în do minor, op. 18 de S. Rahmaninov și  Simfonia a III-a „Eroica” în Mi bemol major, op. 55 de L. v. Beethoven. Dirijorul va fi Romeo Rîmbu, iar ca solist îl vom putea auzi pe  Daniel Goiţi la pian.

Iubitorii muzicii clasice sunt așteptați și Marți, 30 Aprilie, de la aceeași oră, în sala de concerte „Enescu-Bartók” a Filarmonicii de stat Oradea. De această dată în concertul simfonic se va putea asculta  Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră în sol minor, op. 63 de S. Prokofiev și Stabat Mater pentru soprană, cor și orchestră de Fr. Poulenc.

Va dirja Jankó Zsolt, iar ca solist va evolua  Florin Pârvulescu la vioară. Va acompania și corul Filarmonicii, dirijat de Lászlóffy Zsolt.

 

Andrei Marcu