fbpx

Pregatirea tenului pentru machiaj

machiajCea mai importantă etapă înainte de aplicarea oricărui tip de machiaj o constituie tocmai pregătirea pielii. Chiar dacă pare banal acest pas contribuie în primul rând la sănătatea ta.

13 Aprilie 2013

12:50

 

 

Iată ce trebuie să faci înainte de toate:

1. Curățare: prin exfoliere, iar mai apoi demachierea corectă și completă a tenului.

2. Tonifiere: este un procedeu folosit pentu reglarea ph-ului tenului, pe lângă faptul că îi conferă fermitate pielii, închide și porii.

3. Hidratare: folosește o cremă hidratantă care se potrivește tipului tău de ten și care să-ți ofere hidratare pe parcursul întregii zile. Produsele hidratante netezesc pielea, creând un suport potrivit aplicării machiajului.

pregatire ten

 

Înțelegerea rolului machiajului este primul pas pe care-l facem în alegerea corectă a produselor de machiaj. Chiar dacă prețul, ambalajul, brand-ul sunt factori decisivi în alegerea unui produs de machiaj fiecare din noi trebuie să ținem cont și de următoarele:

  • textura  produsului, tipul de ten și vârsta pentru care se recomandă
  • gradul de acoperire, cât de transparent/mat este produsul de machiaj
  • nuanța produsului, se va alege în funcție de culoarea tenului, ochilor, vestimentație
  • mod de utilizare, metoda de aplicare, instrumentele cu care se aplică și frecvența de folosire a produselor de machiaj
  • beneficiile adiționale (preț, ambalaj, brand)

produse

 

Odată stabilite toate aceste etape vom trece efectiv la realizarea machiajului. Pașii de bază sunt:

1. Baza – un machiaj trebuie să îl începi cu aplicarea cremei tale zilnice, indiferent de vârsta pe care o ai. Mai apoi aplici fondul de ten, corectorul, pudra sau bronze-ul. Pentru un machiaj perfect poți utiliza, nu neaparat zilnic, ci doar atunci când tu consideri că e necesar, și baza de machiaj. Acest produs contribuie la fixarea machiajului și se aplică după ce ți-a răsfățat fața cu o cremă hidratantă, chiar înaintea fondului de ten.

aplicare machiaj

 

2. Machiajul ochilor – odată trecute de prima fază, ne îndreptăm atenția către ochi. Începem cu o creionare subtilă a sprâncenelor (acolo unde este cazul), aplicăm fardul de pleoape, eyeliner-ul (creion sau tuș) și binențeles rimelul.

machiaj ochi

 

3. Machiajul buzelor – ai nevoie de un creion contur buze, un ruj sau un luciu (în funcție de preferințe) și de un șervețel pentru eliminarea produsului în exces. Muah!

machiaj buze

4. Machiajul obrajilor – pentru a-ți răsfăța și obrajii e obligatoriu să ai în port-fard mai multe tipuri de pensule, dar în special una bogată, fină, care să te ajute să aplici ușor și delicat fardul de obraz, fie el un blush, bronzer sau o pudră simplă pentru așezarea machiajului.

obraji

Regulile și disciplina nu sunt țin doar de locul de muncă, familie sau prieteni. Țin și de sănătatea și frumusețea ta. În acest articol am încercat să-ți arătăm ce pași trebuie să faci pentru a fi frumoasă dar și sănătoasă. Nu e suficient să îți machiezi chipul ci trebuie să ai și grijă de sănătatea lui. Un ten cu probleme cauzate mai ales de o oarecare neglijență nu va arată perfect niciodată, tocmai de aceea trebuie să înveți să îngrijești și să respecție fiecare părticică a „eu-lui” tău. În articolul următor vom discuta mai în detaliu despre fond de ten, pudră, corector, fard de pleoape și nu numai.

Luminița Hîrca