fbpx

Sănătos și gustos: ouă cu umplutură vegană

Ceva deosebit, aproape vegan. 

 

01 Aprilie 2018

14:33

Unora le plac ouăle, iar alții sunt înnebuniți după cele umplute. Însă cum știm persoane cărora nu le plac cele umplute, vă ispitim și vă invităm să preparați ceva aparte, ouă cu umplutură vegană. O alternativă uşoară, oferită de primăvară la clasicele ouă umplute.

Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • 6 ouă
  • 2 bucăţi de avocado bine copt
  • 50 de grame de roşii deshidratate
  • o linguriţă de capere mici conservate în oţet
  • 10 frunze de leurdă
  • 4 frunze de busuioc
  • o rămurică de cimbru verde
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • o jumătate de linguriţă de turmeric
  • 3 boabe de piper roşu
  • un praf de sare

Preparare:

Fierbeţi ouăle, apoi le puneţi în apă rece pentru a le desface mai uşor coaja. Le decojiţi, le tăiaţi în două şi le scoateţi gălbenuşul pe care îl puteţi utiliza la alte preparate.

Tăiaţi avocado în două, scoateţi sâmburele, apoi cu o lingură scobiţi miezul de de lângă coajă.

Puneţi în blender miezul de avocado, roşiile deshidratate, caperele, leurda, busuiocul, frunzuliţele de cimbru, zeama de la jumătatea de lămâie, curcuma, piperul, sarea, le procesaţi până devin o pastă apoi umpleţi jumătaţile de ouă cu acest amestec primăvăratic. Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *