Rețeta săptămânii: chifteluțe de dovlecel
Vă propunem o nouă rețetă ușoară și gustoasă.
11 Iulie 2020
10:30
Iată că a venit finalul săptămânii, iar masa așteptă preparate gustoase. Iată o nouă recomandare și o rețetă simplă pentru week-end.
Ingrediente necesare pentru două porţii:
1 dovlecel
100 de grame de telemea de oaie
50 de grame de pesmet
1 ou
2 linguri de ulei de măsline
1 cățel de usturoi
câteva frunze de mărar
o linguriţă de piper alb măcinat
sare
Preparare:
Azi preparăm chifteluțe de dovlecel în cuptor, nu în baie de ulei. Spălați, curățați și răzuiți dovlecelul. Îl puneți într-un bol și presărați sare peste el. Răzuiți telemeaua, curățați și tocați usturoiul și mărarul. În tot acest timp, dovlecelul s-a înmuiat frumos, îl stoarceți de zeama lăsată și îl amestecați cu telemeaua, oul, pesmetul, usturoiul și mărarul, piperul alb.
Când sunt ingredientele amestecate, începeți să faceți biluțele pe care le așezați într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Stropiți chifteluțele cu ulei de măsline și introduceți tava la cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute.
Când sunt coapte, le scoateți din cuptor, le așezați pe o farfurie și savurați!
Poftă mare!
Monica Marton