fbpx

Feng Shui in 5 minute

feng shuiCu toții am auzit de tehnica feng shui, pe care o asociem de cele mai multe ori cu sfera decorațiunilor interioare, însă, feng shui-ul se aplică cu succes în majoritatea domeniilor.

21 Februarie 2013

09:00

Începând de azi, vom învăța împreună cum să negociem respectând principiile acestei tehnici, atunci când vom vrea să ne cumpărăm un autoturism sau o casă, de exemplu. Dar toate acestea puțin mai încolo. Pentru început vom încerca să înțelegem câțiva termeni specifici.

Maestrul Yang Yun-Sang a fost primul care a lansat acest termen care înseamnă vânt și apă.

Un alt termen de care sunt sigură că ai auzit este qi sau ch`i (se pronunță ”ci”) și se referă la ”sufletul” și ”substanța” lucrurilor. Tot ceea ce ne înconjoară are qi. El este esența tuturor lucrurilor. Qi mai poartă denumirea de ”respirația vieții” și este forța care alimentează creșterea și dezvoltarea cerului, pământului și omului.

Există două tipuri de qi, unul pozitiv și unul negativ. Sheng qi este cel pozitiv, care favorizează starea de bine iar sha qi este qi-ul negativ, care îți poate afecta în mod nedorit sănătatea și viața.

Influența directă sau indirectă a qi-ului este esențială pentru starea ta. Pentru a-ți demonstra iată un exercițiu. Pentru a-l face trebuie să te retragi într-un loc liniștit (fără TV și/sau radio), unde nu ești deranjat de nimeni și de nimic. Pentru a putea înțelege cum funcționează și cum te influențează qi-ul, este important să participi activ la acest exercițiu.

Gata?

Privește această fotografie! Imaginează-ți că stai pe o bancă, în fața acestei ”cascade”. Dacă ți-aș spune că apa s-ar repezi dintr-o dată asupra ta, în valuri vijelioase și te copleșesc, cum te-ai simți? Speriat, derutat, dezorintat sau obosit? Dar dacă ți-aș spune că apa răspândește în jur o boare plăcută, răcoroasă (nu că ar fi cazul la vremea de afară dar presupunând că e o zi călduroasă) care să-ți reîmprospăteze trupul? Te-ar încerca o senzație de relaxare, echilibru, confort și siguranță?

cascada

Tocmai am demonstrat felul în care curgerea qi-ului îți afectează starea de spirit și, în ultimă instanță sănătatea. Qi-ul benefic are o mișcare blândă și domoală. El creează un mediu sănătos și echilibrat. Qi-ul puternic te tulbură mai ales dacă îi stai în cale. Tipul acesta de qi poate cauza afecțiuni fizice și mentale. Qi-ul, însă, poate fi și slab, caracterizat prin stagnare și apatie.

Pentru a afla cum se manifestă qi-ul și cum îl putem controla citeşte www.evenimenteoradea.ro

Beatrice Bianca Popa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *