fbpx

Doina Rusti conferentiaza si isi lanseaza cartea la Facultatea de Litere

doina rustiFacultatea de Litere din Oradea te poftește la cultură. Doina Ruști lansează „Mămică la două albăstrele”.

 

09 Aprilie 2013

10:20

Miercuri, 10 Aprilie 2013, de la ora 15:00 în Sala C 10 a Facultății de Litere, corpul C, Doina Ruști va susține o conferință dar își va și lansa cartea „Mămică la două albăstrele”. Evenimentul cu intrare liberă va fi prezentat de profesorii Ion Simuț și Marius Miheț.

Despre Doina Ruști vă putem spune că este una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane. Tradusă în mai multe limbi, invitată la numeroase târguri și evenimente internaționale, ea s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă și construcție solidă, cele mai multe apărute la editura Polirom.

Fantoma din moară (2008) – roman amplu despre comunismul românesc – a fost distins cu Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România, iar Lizoanca la 11 ani (2009, Editura Trei) a primit Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române. Acesta din urmă se află în curs de ecranizare și a fost editat recent la Berlin, de Horlemann Verlag.

A mai scris Omulețul roșu (2004), un roman de mare succes în Italia, Zogru (2006), recompensat cu Premiul Asociației Scriitorilor din București, Patru bărbați plus Aurelius (2011), precum și un puzzle narativ – Cămașa în carouri și alte 10 întâmplări din București (2010). Doina Ruști trăiește la București și este profesor universitar (istoria culturii și civilizației universale).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *