fbpx

În weekend, turiștii au rămas înzăpeziți la Stâna de Vale!

sursa foto: stei.ro

sursa foto: stei.ro

Traseele montane nu sunt atât de prietenoase pe timpul iernii.

 

18 Ianuarie 2016

17:31

Sfârșitul de săptămână ce a trecut a fost cu emoții pentru mai mulți turiști care s-au aventurat să viziteze Stâna de Vale.

În ziua de 17 Ianuarie 2016, la ora 14:40 o maşina a rămas înzăpezită în zona Cabana Murgaşu – Coada Lacului – Stâna de Vale. La fața locului s-au deplasat de îndată 

subofiţerii Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Stâna de Vale, împreună cu doi lucrători din cadrul Serviciului Salvamont  Bihor, cu două Snow-Mobile.

Aici patru persoane, doi adulți și doi copii minori, aveau nevoie de ajutorul specialiștilor. Din fericire, cu toții erau teferi și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Alți doi adulți și doi minori au primit sprijin din partea salvatorilor montani, care i-au ajutat să repună autoturismul în care se aflau pe carosabil. Întâlnirea și cu aceștia patru a avut loc

La întoarcere spre sediul Postului Montan Stâna de Vale, la aproximativ 2 km de Cabana 4 brazi din Staţiunea Stâna de Vale.

În aceeași zi, dar la 17:40, jandarmii montani au mai ajutat la deblocarea unei mașini înzăpezite în zona Izvorul Minunilor – Stâna de Vale.

Reamintim turiştilor că pe timpul iernii traseele montane nu pot fi abordate cu autoturismele indiferent dacă sunt de teren sau nu.

transmit organele specializate.

 

Ciprian Costa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *