fbpx

În acest weekend: Ieșire cu bicicleta la Șuncuiuș și Paleu

sursa: Facebook

sursa: Facebook

Sfârșitul de săptămână începe cu o invitație la pedalat.

 

12 Martie 2016

08:10

Dacă vreți să faceți mișcare, să ieșiți în aer liber, să cunoașteți oameni noi și să socializați, atunci luați în calcul invitația pe care Clubul Ciclist „Crișana” o lansează iubitorilor de biciclete.

Sâmbăta aceasta, 12 Martie 2016, de la ora 17:00, organizează ieșirea din fața magazinului Crişul via Hanul Pescarilor – Săldăbagiul de Munte – cu destinația finală Paleu.

Startul se dă la ora 17:15, așadar fiți punctuali, și pregătiți bițele pentru deplasarea pe timp de noapte. Traseul propus e de aproximativ 3 ore, cu pauzele de relaxare și gustare.

Dumincă, 13 Martie 2016, de la ora 07:00, se pleacă cu trenul spre Șuncuiuș. Întâlnirea se dă în Gara Oradea, lângă chioșcul de bilete, iar bicicleta trebuie să fie la purtător. Costul unui bilet de tren este de 12 lei.

De acolo, din Șuncuiuș, se va porni pe două roți pe ruta Izbucul Izbăndiş – Tomnatec – Zece Hotare – Vârciorog – Copăcel – Alparea – Oradea.

Traseu are o dificultate peste medie (25 km urcare cu pantă de până la 20%), așadar se adresează celor avansați. Lungimea traseului este de peste 80 km.

Neaparat să aveți la voi mâncare, dulciuri, apă, telefon, chiar și un mic rucsac și o pelerină. Punctualitatea este obligatorie, la 07:05 se cumpără biletele și se iese pe peron. Persoana de contact este ciclistul Lazăr Constantin. Participarea este gratuită, pentru ambele ture cu bicicleta!

 

Ioana Mădălina Ștefănică